Μίλησε για όλα ο Παπασταύρου - Τι είπε για «Ηλίας Πούλλος» και νέο γήπεδο

Στην πρεμιέρα της εκπομπής Total Green για την περίοδο 2022/23 προσκεκλημένος στο στούντιο ήταν ο ισχυρός άνδρας της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου.

Διαβάστε επίσης:

• «Βόμβες» από τον Παπασταύρου - Αρνήθηκε το Σωματείο

• Καταστροφές και Αλκοόλ στο Τσίρειο! (Βίντεο)

Ο μεγαλομετόχος και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας τοποθετήθηκε αναλυτικά για...

…τη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες ειδικά στο ΓΣΠ,

για να μειώσουμε τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Η ομάδα έδειξε ότι το ήθελε, προσπάθησε, είμαστε ικανοποιημένοι για το τρίποντο και την εμφάνιση. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση»

…τη θέση της ομάδας: «Η νυν θέση μας δεν αρμόζει στην Ομόνοια, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι, γι’ αυτό κάναμε και αλλαγές, ώστε να σταματήσουμε τις κακές εμγανίσεις που είχαμε και να βλέπουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον».

…το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν ελπίδες, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Μείναμε αρκετά πίσω, αλλά δεν χάθηκε η ελπίδα. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, όπως ξεκινήσαμε απόψε, έστω κι αν είναι μόνο ένα παιχνίδι, τα πράγματα είναι θετικά»

…τη θέση του αθλητικού διευθυντή: «Είναι στα πλάνα ο αθλητικός διευθυντής, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, πρέπει και ο προπονητής, και οι παίκτες, και όλοι όσοι δουλεύουν για την ομάδα να εργάζονται σωστά. Φάνηκε ότι κάπου χάσαμε κάτι, δεν θέλω να πω ποιος ή ποιοι φταίνε. Πιστεύω ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και ελπίζω με τον νέο προπονητή να δείξουμε τι παραπάνω μπορούμε να προσφέρουμε στο γήπεδο»

…τον προγραμματισμό: «Είναι μέσα στα σχέδια να ενισχύσουμε την ομάδα προγραμματισμού. Και το περασμένο καλοκαίρι δουλέψαμε όπως και τα προηγούμενα, δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Αναλύονται οι παίκτες, παρουσιάζονται στον προπονητή, αν δεν τους εγκρίνει, δεν έρχεται κανείς.

Όταν εγκριθεί ένας παίκτης, ο Δημήτρης Γρηγόρη αναλαμβάνει την οικονομική διαπραγμάτευση, ούτε φέρνει ούτε εγκρίνει αυτός παίκτες. Είναι άδικη η κριτική που του γίνεται, διότι δουλεύει πάρα πολύ για την ομάδα.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, εμείς ως διοίκηση θέλουμε μια ομάδα να διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κατακτάς κάθε χρόνο. Λάθη έγιναν, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν φέρνεις 10 παίκτες, κάποιοι δεν θα βγουν. Θέλουμε οι παραπάνω να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

…τι πρέπει να γίνει για να παίξει η Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Όντως το είπα, αλλά πρόσθεσα ότι πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα 50 χρόνια και όχι απλώς την επόμενη χρονιά. Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε την καλύτερη προετοιμασία, το καλύτερο επιτελείο και τους καλύτερους παίκτες για να πετύχουμε και αυτόν το στόχο»

…τη στελέχωση του συλλόγου: «Υπάρχουν ελλείψεις σε κάποιες θέσεις κι αυτό φαίνεται στη βαθμολογία. Το πληρώνουμε και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Κάναμε κάποιες διορθώσεις κι ελπίζουμε να είμαστε στο σωστό δρόμο. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους αυτή τη σεζόν, αλλά έχουμε πάρει και τα μαθήματά μας εν όψει της νέας σεζόν, ώστε να είμαστε πιο καλοί»

…τη φιλοσοφία για τις ακαδημίες: «Παραμένει η ίδια, θέλουμε να επενδύσουμε στους νεαρούς, κάποιοι προπονούνται ή/και παίζουν ήδη στην πρώτη ομάδα, κάποιοι δόθηκαν δανεικοί για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι. Θέλουμε να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να βοηθήσουν την ομάδα, όπως συμβαίνει και σήμερα»

…τη διαιτησία: «Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά ο κ. Μάζιτς έφερε πάνω αρκετούς νεαρούς Κύπριους διαιτητές που ελπίζουμε να μπορέσουν να βοηθήσουν την κυπριακή διαιτησία γενικά. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα μόνο με αυτούς, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον να μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτούς. Αφού αυτό δεν είναι εφικτό τώρα, καλώς πράττει η ΚΟΠ και φέρνει και ξένους για να τους βοηθούν»

…το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων: «Αν συνεχιστούν τα επεισόδια στα γήπεδα, πρέπει να γίνει κάτι, διότι κινδυνεύουν οι οπαδοί κάθε ομάδας. Η απόφαση πρέπει να παρθεί, ανάλογα με το ποιοι δημιουργούν τα επεισόδια. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε όλες τις ομάδες, επειδή οι οπαδοί κάποιων δημιουργούν πρόβλημα. Πρέπει να συλλαμβάνονται και το κράτος να τιμωρεί όσους οχλαγωγούν και απειλούν τις ζωές άλλων. Πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό το κακό για να γυρίσουν ξανά στο γήπεδο οικογένειας, ηλικιωμένοι και μωρά. Στην Ομόνοια το έχουμε καταφέρει, ελπίζουμε να βοηθήσει η πολιτεία να το κάνουν και οι άλλες ομάδες»

....το χρονικό σημείο αποδέσμευσης του Λένον: «Πήραμε την απόφαση όταν νιώσαμε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Αν ήταν νωρίς ή αργά, θα φανεί από τη θέση που θα τελειώσουμε τη σεζόν»

…τη νέα συμφωνία που ζήτησε από το σωματείο: «Για να επενδύσω πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος και να μπορώ να ικανοποιήσω τον κόσμο που θέλει τίτλους και διακρίσεις. Για να μην είναι προσωρινή αυτή η συμφωνία να ξέρω κι εγώ και ο κόσμος που πάω, γι’ αυτό ζήτησα να πάρει κάποιες μετοχές το σωματείο και να γίνει ένας συνεταιρισμός για πάντα. Πέρυσι ανησυχήσαμε τον κόσμο, εξήγησα γιατί μίλησα με κάποιον άλλον να πωλήσω τις μετοχές, σήμερα δεν υπάρχει αυτό το θέμα, αλλά γι’ αυτό επιθυμώ να γίνει αυτός ο συνεταιρισμός. Το ποσοστό θα είναι 10% της εταιρείας και 10%, όταν χτιστεί το ιδιόκτητο γήπεδο της Ομόνοιας. Έτσι κατοχυρωνόμαστε όλοι, το σωματείο θα είναι μέτοχος, θα μπορεί να πωλήσει στον κόσμο μετοχές, αν το θέλει. Όταν γίνει το γήπεδο, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα της εταιρείας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να ξέρω ότι χτίζω κάτι, προκειμένου να συνεχίσω να επενδύω στην Ομόνοια. Ουδείς επενδυτής στον κόσμο λειτουργεί έτσι. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό το προτείνω, την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στον οποιονδήποτε. Αυτό ζήτησα, το σωματείο δεν το δέψτηκε, τους είπα ότι θα τιμήσω ό,τι έχουμε υπογράψει και ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Μπορούμε να φτιάξουμε γήπεδο σε τρία χρόνια, αλλά δεν μπορώ να βάζω εκατομμύρια για το γήπεδο ή το προπονητικό κέντρο και μια μέρα να τα δώσω πίσω. Δεν είναι λογικό και νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν συμφωνήσουμε με το σωματείο και αν μας δώσουν το Μακάρειο, εκεί θα γίνει το νέο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή όμως όλα μπαίνουν στον πάγο.

Ο λόγος που τα αναφέρω απόψε είναι ότι το Σάββατο μου είπαν από το σωματείο πως δεν συμφωνούν σε κανένα από τα σημεία που τους πρότεινα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει για ποιο λόγο μπαίνουν τα πρότζεκτ στον πάγο.

Όταν έγινε προ 4ετία η συμφωνία, ήταν άδικη προς τον εαυτό μου, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους έπρεπε να γίνει τότε, όπως έγινε. Μετά από 4 χρόνια, πρέπει να γίνει πιο δίκαιη και αυτό ζητώ. Έδωσα πολλά παραπάνω απ’ όσα προέβλεπε η συμφωνία, βρήκαμε δυσκολίες που δεν περιμέναμε. Έφτασε η στιγμή να αλλάξει η συμφωνία, προκειμένου να μεγαλώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα είναι κρίμα για τον κόσμο, θα είναι κρίμα για όλους μας. Εγώ είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα