Μικροσυμφέροντα προκαλούν «έμφραγμα» στους κυπριακούς δρόμους

Άλυτο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό στους δρόμους της Κύπρου.

Λευκωσία και Λεμεσός κρατούν τα ηνία με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά για ώρες στους δρόμους, για αποστάσεις μερικών χιλιομέτρων.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε για το ζήτημα ο Χάρης Χριστοδούλου, Εκτελεστικός Μηχανικός του Υπουργείου Μεταφορών ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο στρατηγικό σχέδιο για επίλυση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει

δράσεις σε διάφορους τομείς, όπως είναι η ανάπτυξη ενός κατάλληλου δικτύου δημόσιων μεταφορών, η βελτίωση της ποιότητας της υπηρεσίας δημόσιων μεταφορών, η προώθηση της ποδηλασίας ως σημαντικού μέσου διακίνησης για μικρομεσαίες αποστάσεις, η δημιουργία μιας φιλικής για τους πεζούς πόλης και κυρίως ο ισοζυγισμένος ρόλος του αυτοκινήτου.

Ο κ.Χριστοδούλου έκανε αναφορά και στα μικροσυμφέροντα που αρκετές φορές δεν αφήνουν τα έργα να προχωρήσουν και να δοθούν ανάσες στους δρόμους. «Πάντα θα υπάρχουν μικροσυμφέροντα. Τα διάφορα δημοτικά συμβούλια υποκύπτουν σε αυτά τα συμφέροντα», σημείωσε. Ως παράδειγμα μάλιστα έδωσε την Λεωφόρο Αγλαντζιάς για ανακατασκευή της οποίας όπως σημείωσε «το δημοτικό συμβούλιο επέδειξε απαραίτητο θάρρος παρά τις τεράστιες αντιδράσεις».

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το SigmaLive σε ρεπορτάζ, αύξηση μέχρι και 13.9% παρουσιάζει η ημερήσια κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, όπως, για παράδειγμα, στην είσοδο και έξοδο Λευκωσίας (στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού – Λευκωσίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα