Μιχαηλίδης: Οι αστυνομικοί δεν έρχονται αποφασισμένοι να κτυπήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την Αστυνομία σε διαμαρτυρίες εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης , με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας αλλά και την διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (20/02).

Ο κος Μιχαηλίδης εξήγησε πως, «όταν υπάρχει ο φόβος να προκληθούν άτομα από το να διασαλεύσουν την ειρήνη σε μια διαδήλωση,

τότε μετατρέπεται η συνάθροιση σε οχλαγωγία. Σε τέτοιες περιπτώσεις η Αστυνομία, σύμφωνα με τον νόμο,  μπορεί να προβεί σε προκήρυξη, να ειδοποιήσει δηλαδή τον κόσμο, με γραπτό μήνυμα αλλά και με ηχητικό, ώστε να αποχωρήσουν. Σ΄ αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η ανάλογη βία με σκοπό την καταστολή».

«Αυτό θα πρέπει να γίνεται και πάντοτε θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο των διαδηλωτών, αλλά ακόμη και  περιουσιών που πιθανόν να κινδυνεύσουν», είπε.

Πρόσθεσε πως, «σε τέτοιες περιπτώσεις που συνεχίσουν κάποιοι να οχλαγωγούν υπάρχουν βαριές ποινές».

Τέλος ο κος Μιχαηλίδης είπε πως «η Αστυνομία θα πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των διαδηλωτών. Θα πρέπει όμως ο κάθε πολίτης να αντιλαμβάνεται τον νόμο και θα πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλο. Και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, έχουν οικογένειες και παιδιά και δεν έρχονται αποφασισμένοι να κτυπήσουν τον οποιοδήποτε χωρίς λόγο. Είναι επαγγελματίες, οικογενειάρχες και βρίσκονται εκεί σε μια διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό τη διασφάλιση του νόμου, της ασφάλειας, της ζωής των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα