Μια οικογένεια στα δύο!

Στη φετινή διοργάνωση θα παρακολουθήσουμε τα αδέλφια Τζάκα που θα αγωνιστούν με διαφορετικές Εθνικές, αλλά και τέσσερα ζευγάρια που θα παίξουν με την ίδια Εθνική.
-------------------------------------------------------------------------------

Στο EURO 2016 θα λάβουν μέρος 24 ομάδες που αποτελούνται από 23 μέλη, ήτοι 552 ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τέσσερα ζευγάρια αδελφών, αριθμός που αποτελεί ισοφάριση του σχετικού «ρεκόρ» το οποίο σημειώθηκε το 2000,

ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωπα δύο αδέλφια, καθώς αγωνίζονται σε διαφορετικές ομάδες που κοντράρονται στο πλαίσιο του ίδιου γκρουπ. Αυτά τα τέσσερα ζευγάρια αδελφών είναι οι Τζόρνταν και Ρομέλου Λουκάκου που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Βελγίου, οι Κόρι και Τζόνι Έβανς από τη Βόρειο Ιρλανδία, οι Ρώσοι Βασίλι και Αλεκσέι Μπερετζούτσκι, καθώς και οι Τάουλαντ και Γκράνιτ Τζάκα για λογαριασμό της Αλβανίας και της Ελβετίας, αντίστοιχα. Το EURO 2016 αναμενόταν να πάρει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχής αδελφών στο τουρνουά, ωστόσο ο Τοργκάν Αζάρ, του οποίου ο αδελφός Εντέν πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική Βελγίου, δεν συμπεριλήφθηκε στην 23άδα των «κόκκινων διαβόλων».

Αδέλφια σε Ελβετία και Αλβανία
Πάντως, η εφετινή διοργάνωση θα πάρει μια «πρωτιά», καθώς οι Τάουλαντ και Γκράνιτ Τζάκα επελέγησαν να εκπροσωπήσουν διαφορετικές χώρες. Την Ελβετία ο Γκράνιτ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βασιλεία και διάλεξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γενέτειράς του, και την Αλβανία ο Τάουλαντ, παρ' ότι γεννήθηκε στη Βασιλεία, καθώς είναι η πατρίδα των γονιών του. Μάλιστα, οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες αύριο (Λανς), στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Α΄ ομίλου του EURO 2016. Αυτά τα οκτώ ονοματεπώνυμα προστίθενται στη λίστα των αδελφών που έχουν δώσει το «παρών» τους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 1976, όταν οι Ολλανδοί Ρενέ και Βίλι φαν ντε Κέρκοφ έγιναν οι πρώτοι αδελφοί που έλαβαν μέρος σε EURO.

Ο πλήρης κατάλογος με τα αδέλφια που έχουν λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει ως εξής:

1976
Ολλανδία: Ρενέ και Βίλι φαν ντε Κέρκοφ

1980
Βέλγιο: Λικ και Μαρκ Μίλεκαμπς
Γερμανία: Μπερντ και Καρλχάιντς Φέρστερ
Ιταλία: Φράνκο και Τζιουζέπε Μπαρέζι

1984
Γερμανία: Μπερντ και Καρλχάιντς Φέρστερ

1988
Ολλανδία: Έρβιν και Ρόναλντ Κούμαν

1996
Δανία: Μπρίαν και Μίκαελ Λάουντρουπ
Αγγλία: Γκάρι και Φιλ Νέβιλ

2000
Βέλγιο: Εμίλ και Μπο Μπενζά
Αγγλία: Γκάρι και Φιλ Νέβιλ
Ολλανδία: Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ
Σουηδία: Ντάνιελ και Πάτρικ Άντερσον

2004
Κροατία: Νίκο και Ρόμπερτ Κόβατς
Αγγλία: Γκάρι και Φιλ Νέβιλ
Ελβετία: Μουράτ και Χακάν Γιακίν

2008
Κροατία: Νίκο και Ρόμπερτ Κόβατς
Ρωσία: Βασίλι και Αλεξέι Μπερεζούτσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα