Η Τουρκία απειλεί με "απάντηση" για την κυπριακή γεώτρηση

Ανακοίνωση σχετικά με τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας –για άλλη μια φορά- τις μονομερείς ενέργειες, όπως τις χαρακτηρίζει, της ελληνοκυπριακής πλευράς και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει καταλλήλως.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε από κοντά τις μονομερείς δραστηριότητες της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’ που έχουν σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, δραστηριότητες οι οποίες αψηφούν τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τ/Κ λαού,

τους συνιδιοκτήτες του Νησιού, επάνω στις φυσικές πηγές.

Από την αρχή η Τουρκία έχει προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις όσον αφορά αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες της ‘ε/κ διοίκησης’.

Αυτή τη φορά, ένα πλοίο-γεωτρύπανο έφτασε στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες στο πλαίσιο της αποκαλούμενης άδειας που της παρείχε μονομερώς η ‘ε/κ διοίκηση’.

Η διαπραγματευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της Διάσκεψης για την Κύπρο, δεν θα μπορούσε να επιφέρει αποτέλεσμα, παρόλες τις προσπάθειες καλής θέλησης της τουρκικής πλευράς. Είναι προφανές ότι ο κυριότερος λόγος είναι η τάση της ε/κ πλευράς να θεωρεί τον εαυτό της ως το μόνο ιδιοκτήτη του Νησιού.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της, όσο και να συνεχίσει να υποστηρίζει την τ/κ πλευρά. Υπό αυτή τη σκοπιά και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’, θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις μονομερείς αυτές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς, η οποία αψηφά τα νόμιμα δικαιώματα των Τ/Κ επάνω στις φυσικές πηγές του Νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα