Μια αφορμή χρειάζεται για να βρεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου

Η ζωή δε σου δίνει τίποτα που δεν μπορείς να αντέξεις και δεν γνωρίζεις τα όρια της δύναμης σου μέχρι να χρειαστεί να τα ανακαλύψεις. Και τότε νιώθεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα, αφού η δύναμη που πηγάζει από μέσα σου μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Η ιστορία του Γιώργου Γεωργίου είναι μια απ’ αυτές τις ιστορίες που δεν μπορούν παρά να σε συγκινήσουν, αλλά ταυτόχρονα να σου δώσουν κουράγιο, αποδεικνύοντας πως το μεγαλείο της ψυχής μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Ο κ. Γιώργος ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για ζωή μέχρι τη στιγμή που η ατυχία του χτύπησε

την πόρτα. Τα τελευταία 5 χρόνια ζει καθηλωμένος στο αναπηρικό του καρότσι, αφού υποφέρει από κινητικά προβλήματα για περισσότερα από 20 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν, όταν έπαθε το πρώτο εγκεφαλικό το 1987, ενώ ακολούθησαν ακόμη 2 το 1992 που του προκάλεσαν θρόμβωση στα πόδια. Το αναπηρικό του καρότσι έγινε το κρεβάτι του αφού δεν μπορούσε καθόλου να μετακινηθεί. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για μια απλή μετακίνησή του. Η κατάστασή του, καταρράκωνε τα δικά του πρόσωπα που τον έβλεπαν να ταλαιπωρείται χωρίς να μπορούν να τον βοηθήσουν. Τότε, ο πολύ καλός του φίλος, Χρίστος, πληροφορήθηκε για την πρωτοβουλία της Ελληνικής Τράπεζας και πήρε την απόφαση να απευθυνθεί σε αυτή για να στηρίξει τον φίλο του.

Η Ελληνική Τράπεζα βρέθηκε αμέσως στο πλευρό του Γιώργου, δίνοντάς του και πάλι φτερά και κίνητρο να πιστέψει στην εσωτερική του δύναμη. Ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κρεβάτι του, δουλεύει σαν «γερανός» και ταξιδεύει μεταξύ του δωματίου και της τουαλέτας του. Τον σηκώνει από το καροτσάκι και του δίνει στήριξη για να μπορεί να περπατήσει ή απλά τον μεταφέρει μεταξύ των 2 σημείων, κάνοντας την καθημερινότητά του βιώσιμη.

Αν και τα πόδια του κ. Γιώργου παραμένουν αδύναμα για να τον σηκώσουν, ο ίδιος νιώθει πιο δυνατός από ποτέ. Ο κ. Γιώργος έχει πια κάθε λόγο να χαμογελά ξανά και να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία χάρη στην πίστη του φίλου του Χρίστου και την πολύτιμη βοήθεια της Ελληνικής Τράπεζας.

Αυτή η ιστορία, είναι η απόδειξη ότι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η πίστη στον άνθρωπο και στη δύναμή του είναι ζωντανές αξίες στην κοινωνία μας και, συχνά, το μόνο που χρειάζονται είναι μία αφορμή, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αναδειχθούν.

Αν πιστεύεις κι εσύ στη δύναμη κάποιου, βοήθησέ τον να πετύχει το ακατόρθωτο, χαρίζοντας του και πάλι το χαμόγελο μέσα από την εκστρατεία αυτή.

Η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται Προθέσεις Υποστήριξης έως και τις 30/06/2019 στο http://www.exeistidynami.com

Keywords
Τυχαία Θέματα