Μετρούν πληγές από τις έντονες βροχοπτώσεις οι γεωργοί

Καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε Λιοπέτρι, Αυγόρου, Φρέναρος και Σωτήρα, καθώς και στην ορεινή Λεμεσό, αλλά και στη Λάρνακα, κυρίως στην περιοχή Ξυλοφάγου.

Σήμερα θα φανεί ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής.

Επιθεωρητές του Τμήματος Γεωργίας μεταβαίνουν ήδη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για γενική εκτίμηση της κατάστασης και στήριξη των αγροτών.

Αργότερα στις πληγείσες περιοχές θα μεταβεί και ο

Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, για να εποπτεύσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Για ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοκαλλιέργειας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης, έκανε λόγο ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου, Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές.

Αναμένουμε, είπε, από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, που προνοεί το σχέδιο γεωργικής ασφάλισης, για να έχουν τη δυνατότητα οι πατατοκαλλιεργητές να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη.

Στη Λευκωσία υπερχείλισε ο ποταμός Πεδιαίος και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και ιδιαίτερα στον Στρόβολο, τη Λακατάμια, την Έγκωμη και την Ανθούπολη, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 74 κλήσεις, μόνο στη Λευκωσία, για άντληση υδάτων από υποστατικά και για απεγκλωβισμό ατόμων από οχήματα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Υπηρεσία χρειάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση προσωπικού. 

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν, εξάλλου, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας και για τις επόμενες μέρες.
 

*Εικόνα αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα