Μέτρα καταπολέμησης για καθυστέρηση υποβολής επιδομάτων

Συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της καθυστέρησης που παρατηρείται στην επιβολή των επιδομάτων, κυρίως του ανεργιακού, προτείνει στο Υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής Ανδρέα Φακοντή, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και κάτι", το πρόβλημα είναι μεγάλο

και δεν μένει μόνο στο ανεργιακό επίδομα, ενώ επεσήμανε ότι η καταβολή καθυστερεί μέχρι και τρεις μήνες.

Γενική παραδοχή είναι ότι το τμήμα ανεργίας είναι υποστελεχωμένο, ιδιαίτερα μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου - Μαρτίου, όπου η ξενοδοχειακή βιομηχανία αναστέλλει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες της, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι άνεργοι και να παρατηρούνται οι καθυστερήσεις αυτές.

Η Επ. Εργασίας, προτείνει τη σμίκρυνση του διαστήματος αυτού με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων:

Ζήτησαν από το Υπουργείο να στελεχώσει το τμήμα με τα άτομα που χρειάζονται για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, ιδιαίτερα στην περίοδο αιχμής. Τον Απρίλιο θα γίνουν γραπτές εξετάσεις για πρόσληψη 20 λειτουργών. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μέχρι το τέλος του έτους.Να σμικρυνθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να πάρει επίδομα κάποιος άνεργος, στις πρώτες έξι βδομάδες να λαμβάνει το ανεργιακό και μετά κάθε μήνα να ακολουθεί το επόμενο ποσό.Οι επαναλαμβανόμενοι άνεργοι να μπορούν να παίρνουν το επίδομα νωρίτερα.Όσοι θα αξιοποιηθούν για κοινωνική εργασία, να χρησιμοποιηθούν στο τμήμα ανεργίας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, προσωρινά, στις απαιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα