Μεταβίβαση Αγίας Σοφίας στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την Προστασία, Ανάπτυξη, Προώθηση και Διαχείριση της Αγίας Σοφίας ύστερα από την ακύρωση του καθεστώτος του μουσείου υπογράφηκε το πρωί από τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς. 

 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, οι φορητές εικόνες και άλλα χριστιανικά αντικείμενα θα μεταφερθούν σε νέο μουσείο που θα ανοίξει κοντά στην Αγία Σοφία.

 

Στις δηλώσεις τους ανακοίνωσαν ότι η Αγία Σοφία υπό το καθεστώς του τεμένους

θα υπηρετεί όλη την ανθρωπότητα και ότι θα προσπαθήσουν, ώστε οι επισκέπτες κάθε θρησκείας να αυξηθούν. Επίσης ανακοίνωσαν ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοικτή σε όλους χωρίς εισιτήριο. Ο Αλί Ερμπάς δήλωσε ότι με εντολή του Τούρκου προέδρου ο προϋπολογισμός για την Αγία Σοφία έχει αυξηθεί σημαντικά.

 

Οι δυο αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το ιστορικό κτήριο όπου στεγαζόταν η Διεύθυνση Κτηματολογίου και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αγία Σοφία, θα μετατραπεί σε μουσείο όπου θα εκτίθενται όλα τα φορητά αντικείμενα που φυλάσσονταν πριν στην Αγία Σοφία και βρίσκονται στον κατάλογο του τουρκικού υπουργείου πολιτισμού.

 

#CANLI

Ayasofya Camii Protokolü imzalanıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuşuyor https://t.co/LeDqBnlfdS

— TVNET (@tvnet) July 16, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα