Μετανάστης στην Κύπρο και τώρα επιστρέφει πρόσφυγας

Σχεδόν 20 ώρες ταξιδιού έκαναν οι 50 πρόσφυγες που κατέφθασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (07/09) στον προσωρινό Καταυλισμό Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ανάμεσα στους 50 πρόσφυγες βρίσκονταν τρεις ασυνόδευτοι έφηβοι καθώς και μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Το νέο καραβάνι προσφύγων έφθασε από τη Λατάκια της Συρίας και μέσω κατεχομένων, στον Κάτω Πύργο.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία ενός πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος δούλευε στη Λεμεσό ως ελαιοχρωματιστής και επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο

ως πρόσφυγας. Με όσα ελληνικά ξέρει, μιλάει στο SigmaLive και λέει ότι επέστρεψε εδώ που νιώθει ασφάλεια, γιατί η Συρία δεν είναι όπως πριν.

Όπως και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, έτσι και ο Σαλούμ Αμπντέλ Αλραζάκ έδωσε 2.400 δολάρια προκειμένου να φύγει με καράβι από τη Λατάκια.

Όλοι τους συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι η Συρία δε θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν άλλοτε. Φόβος και τρόμος επικρατεί παντού. Οι διακινητές δρουν ως από μηχανής θεοί γι αυτούς και εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, ξεπουλούν ανθρώπινες ζωές.

Έντονες εξάλλου ανησυχίες εκφράζουν στο SigmaLive άνθρωποι που παρακολουθούν τις διακινήσεις προσφύγων στην Κύπρο. Το γεγονός ότι ο Πύργος Τηλλυρίας γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες λιμάνι για καραβάνι προσφύγων, ανησυχεί, σε συνάρτηση όπως λένε με το καθεστώς που επικρατεί στην περιοχή.

Φωτογραφικό υλικό, από τον Γιώργο Μιχαήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα