Μετανάστες στις Βάσεις Ακρωτηρίου αιτήθηκαν ασυλία

Μόνο ένας μικρός αριθμός των 115 μεταναστών που βρίσκονται από την Τετάρτη στις Βάσεις Ακρωτηρίου έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου, αναφέρουν οι Βρετανικές Βάσεις, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει διευθετήσεις σε περίπτωση που χρειαστεί η μετακίνησή τους.

Σε σημερινή ανακοίνωση οι Βάσεις Ακρωτηρίου ενημερώνουν ότι με βάση τις υπάρχουσες συμφωνίες, αρμόδιοι της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τις αρχές των Βάσεων συνεχίζουν τη διαδικασία καταγραφής των μεταναστών και των αιτημάτων

τους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι μικρός αριθμός τους έχει ήδη αιτηθεί πολιτικό άσυλο.

Προληπτικά, συνεχίζουν οι ΒΒ, έχουν ληφθεί μέτρα για την ανά πάσα στιγμή μετακίνηση μεταναστών από το έδαφος των Βάσεων, προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ΒΒ ξεκαθαρίζουν ακόμη στην ανακοίνωσή τους πως δεν αποτελούν δίοδο ανθρώπων προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές της Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό με τις αρχές των Βάσεων σε σχέση με την υπόθεση των 115 άτυπων μεταναστών, που προσάραξαν την περασμένη Τετάρτη με δύο ψαρόβαρκες σε παράλια περιοχή των Βάσεων Ακρωτηρίου.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πολιτικής Άμυνας δήλωσε νωρίτερα στο Ράδιο Πρώτο ότι δεν αναμένεται η μεταφορά των μεταναστών στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμυθιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα