Μεταφορέας χρηματικών ποσών; Tα μέτρα που πρέπει να λαβεις

Κάθε μεταφορέας χρηματικών ποσών μπορεί να αποτελέσει στόχο ληστών. Γι’ αυτό και πάντοτε θα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, τόσο των χρημάτων που μεταφέρει, όσο κυρίως για την δική του ασφάλεια, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.

Η ανακοίνωση

Οι μεταφορές χρημάτων, θα πρέπει να γίνονται πάντοτε με αυτοκίνητο και ποτέ με μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο. Καθ’ όλη τη διαδρομή, οι πόρτες του οχήματος θα πρέπει να είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά.

Κάθε μεταφορέας χρημάτων είναι προτιμότερο να συνοδεύεται από δεύτερο πρόσωπο,

για μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι αυτονόητο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς, θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Συστήνεται, επίσης, η χρήση ειδικών χαρτοφυλάκων, οι οποίοι να τοποθετούνται σε μη εμφανή σημεία του αυτοκινήτου.

Στη διαδρομή, να κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, για αποφυγή προσπάθειας ληστείας μέσω εγκλωβισμού του οχήματός σας από άλλα οχήματα.

Φτάνοντας στον προορισμό σας, προτιμήστε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε χώρο που να καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα βιντεοπαρακολούθησης. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βεβαιώνεστε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο ή όχημα στην περιοχή, προτού εξέλθετε του οχήματος με τα χρήματα. Αν εντοπίσετε οτιδήποτε ύποπτο, να ενημερώσετε χωρίς καθυστέρηση την Αστυνομία στα τηλέφωνα 112 ή 199. Τα ίδια ισχύουν και για την φόρτωση των χρημάτων στο αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

Τα δρομολόγια και τις ώρες μεταφοράς των χρημάτων, φροντίστε να τα αλλάζετε συνεχώς. Επίσης θα ήταν καλύτερα να κάνετε περισσότερες από μία μεταφορές με πιο μικρά χρηματικά ποσά.

Αποφεύγετε να μεταφέρετε χρήματα κατά τις νυκτερινές ώρες. Προτιμήστε να εγκαταστήσετε χρηματοκιβώτιο σε ασφαλισμένο χώρο εντός του υποστατικού σας και να φυλάσσετε εκεί τα χρήματα.

Τέλος, μελετήστε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιριών παροχής ασφάλειας, οι οποίες διαθέτουν ειδικά οχήματα μεταφοράς χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα