Μέρκελ:Πρόθεση των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την Τουρκία για το προσφυγικό

Ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία θα δώσει η Γερμανία, όπως δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, τον Γάλλο ομόλογό του, Μακρόν, και τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Τζόνσον, αναφορικά με το προσφυγικό.

Όπως είπε η Καγκελάριος, μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο για τη Συρία και όπως σημείωσε η Γερμανία θα δώσει 25 συν 100 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ,

στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το προσφυγικό, πού όμως -επεσήμανε- είναι τώρα πιο πολύ θέμα μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπορέλ.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι και η Τουρκία συμφώνησαν να μείνουν πιστοί στην Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016, αλλά και την πρόθεση των Ευρωπαίων να δώσουν νέα χρηματική βοήθεια προς την Τουρκία. Ωστόσο -όπως συμπλήρωσε - "να μην χάσουμε από το βλέμμα μας την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία".

Επίσης δήλωσε ότι στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ για την κρίση της επιδημίας του κορωνοϊού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, αλλά, όπως τόνισε η Καγκελάριος, δεν πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα αυτό, καθώς δεν υπήρχε η ανάλογη προετοιμασία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα