Μέρκελ για Ελλάδα: "Μία συμφωνία είναι ακόμη εφικτή"

Eφικτή παραμένει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύμφωνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία μιλώντας στη γερμανική Βουλή, έκανε αναφορά και στην Κύπρο.

Αν η Ελλάδα δείξει πρόθεση, είναι

ακόμα εφικτή μια συμφωνία, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ενημέρωση της Μπούντεσμπανκ για το ελληνικό ζήτημα.

"Αν υπάρχει θέληση, θα υπάρξει δρόμος", πρόσθεσε. "Η βασική αρχή της Ευρώπης είναι μεταρρυθμίσεις έναντι ανταλλάγματος", διεμήνυσε και τόνισε πως "η Ελλάδα είχε υποσχεθεί το Φεβρουάριο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και αυτή είναι η βάση για να συνεχίσουμε".

"Το δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, οι άλλες χώρες το ολοκλήρωσαν", τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, σημείωσε πως εξακολουθεί να ισχύει ότι "οι προσπάθειες της Γερμανίας έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να διατηρήσουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος", όπως στην Ιρλανδία, την Κύπρο κλπ.

"Παραμένω πεπεισμένη ότι, όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει δρόμος. Εάν οι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ελλάδα επιδείξουν αυτή την πολιτική βούληση, τότε μια συμφωνία με τους τρεις θεσμούς είναι ακόμη εφικτή. Αυτή θα ήταν η απαραίτητη βάση για τις μετέπειτα αποφάσεις στο Εurogroup και στην γερμανική Βουλή", υπογράμμισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη πηγαίνει χέρι-χέρι με την ίδια ευθύνη και τις ίδιες προσπάθειες.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα