Μέρκελ / ελληνικό χρέος:Δεν παίζει ρόλο το κόμμα του Πρωθυπουργού

Δεν βλέπει λόγο αλλαγής πλαισίου προϋποθέσεων σχετικά με την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, λέει η Μέρκελ.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ότι δεν βλέπει λόγο για αλλαγή του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,

δήλωσε -κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας `Αντι Ρίνε- πως «οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ' αρχήν το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως, δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση».

Τώρα βεβαίως, πρόσθεσε, «θα δούμε τι θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι Υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ' αρχήν ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα