Μένει μέχρι τέλους ο Κ. Κληρίδης – Το είπε τηλεφωνικώς σε ΠτΔ και KE

Επέστρεψε το μπαλάκι που του έριξε το Προεδρικό, ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε τηλεφώνημα τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δια του οποίου ουσιαστικά έγινε προσπάθεια για ομαλοποίηση της σύγχυσης και αφυπηρέτηση του στις 8 Ιουλίου, ο Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις «συμβουλές» λέγοντας ότι θα εφαρμόσει τα όσα ορίζει το Σύνταγμα, η Νομοθεσία και το χρονοδιάγραμμα που καθόρισε επισήμως το Γενικό Λογιστήριο.

Κάτι που επανέλαβε και στο ΣΙΓΜΑ

σε επικοινωνία που είχε μαζί του. Ερωτηθείς σχετικά είπε "δεν εναπόκειται σε εμένα να αποφασίσω, ή όποιον άλλο αξιωματούχο. Ενεργώ καθ' εφαρμογή του Συντάγματος, της νομοθεσίας και του καθορισμού χρονοδιαγράμματος, δια της επίσημης οδού, από το Γενικό Λογιστήριο"

Δηλαδή θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την 31η Ιουλίου. Επανέλαβε δε τα περί κακοηθειών σχολιάζοντας τα όσα λέχθηκαν περί προσπάθειας αποκόμισης οικονομικού οφέλους.

Με βάση και αυτή την εξέλιξη ο διορισμός των Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη στις θέσεις των Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, παρατείνεται για σχεδόν ένα μήνα. Κάτι που επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και τις αλλαγές στους Υπουργικούς θώκους, χωρίς όμως να αποκλείει την άμεση προώθηση των αλλαγών και οι Σαββίδης – Αγγελίδης να μείνουν για μερικές βδομάδες εκτός νυμφώνα μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης 

Ο Κώστας Κληρίδης απαντά και ξεκαθαρίζει τα περί αφυπηρέτησης του

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για διορισμούς ΓΕ,βοηθού ΓΕ και Αρχηγού Αστυνομίας

Keywords
Τυχαία Θέματα