Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τους νέους Υπουργούς

Τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας, Ενέργειας και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (24/06) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαραλάμπος Πετρίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει, η νομικός Έμιλυ Γιολίτη, νέα Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας είναι η Νατάσα Πηλείδου, ενώ Υφυπουργός Ναυτιλίας είναι

ο Βασίλης Δημητριάδης, εμπειρογνώμονας για θέματα ναυτιλιακής πολιτικής στην ΕΕ. 

Τα κόμματα τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους σχετικά με τους νέους Υπουργούς

Αυτούσιες οι ανακοινώσεις 

ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε τον διορισμό της κ. κ. Νατάσα Πηλείδου ως Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στη θέση του Υπουργού Άμυνας, της κ. Έμιλυ Γιολίτη στη θέση της Υπουργού Δικαιοσύνης και του κ. Βασίλη Δημητριάδη στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους. Είμαστε βέβαιοι πως τόσο η κ. Γιολίτη όσο και ο κ. Πετρίδης και ο κ. Δημητριάδης, θα δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να συνεχίσουν επάξια το έργο των προκατόχων τους. Η κ. Πηλείδου όντας η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της χώρας, αφήνει πίσω της σημαντικό έργο όσο αφορά τη διεθνή προώθηση και στήριξη της κυπριακής ναυτιλίας. Είμαστε βέβαιοι πως θα επιδείξει τον ίδιο ζήλο και ευσυνειδησία και στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Οφείλουμε δε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη για τα όσα πρόσφερε μέσα από το απαιτητικό Υπουργείο στο οποίο υπηρέτησε, κάνοντας πράξη μεταξύ πολλών άλλων πολιτικών και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και πάλι πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση πάντα με γνώμονα τις πολιτικές που αποσκοπούν στην πρόοδο και αλλάζουν προς το καλύτερο τη χώρα μας.  

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Χθες εκφράσαμε το παράπονο ότι στους δυο διορισμούς των ανωτέρων ανεξάρτητων αξιωματούχων της νομικής υπηρεσίας δεν μπόρεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης να ξεπεράσει τον γνωστό εαυτό του και να εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό κανόνα για την ισότητα των φύλων (gender balance).  

Σήμερα η ιστορία συνεχίστηκε. Από τα νέα πρόσωπα στο Υπουργικό μόνο μια γυναίκα βρήκε να διορίσει. Σε συνολικά οκτώ διορισμούς μόνο δύο αφορούσαν γυναίκες. 

Παρά την έντονη φημολογία των ημερών που αναφερόταν σε εφαρμογή του κανόνα 50-50 , τελικά ο κ. Αναστασιάδης απέδειξε πως όντως "ότι μας παίρνει στα παλιά είναι οι κακές συνήθειες".  

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους τρεις νέους υπουργούς και στο νέο υφυπουργό. Το έργο που τους / τις αναμένει είναι όντως δύσκολο και ο δρόμος ανηφορικός, διότι αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες σε μια δύσκολη και γκρίζα εποχή όπου κυριαρχεί η αμφιβολία για τις υγειονομικές και οικονομικές εξελίξεις και όπου κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα. 

ΕΔΕΚ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εύχεται στα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν.

ΔΗΚΟ

Εκ τους αποτελέσματος θα κριθούν τα πρόσωπα που έχουν διοριστεί ή μετακινηθεί και συνθέτουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Τα πρόσωπα έχουν αλλάξει, οι πολιτικές και τακτικές που καλούνται όμως ν’ ακολουθήσουν παραμένουν οι ίδιες. 

Οι πράξεις αλλά και τυχόν παραλείψεις τους, είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν και την αναγκαία κριτική την οποία ως Δημοκρατικό Κόμμα ασκούμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα το Εθνικό και Δημόσιο Συμφέρον. Κρίνονται επίσης από τη βούληση τους για συνεργασία και προ-διαβούλευση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους. 

Δημοκρατική Παράταξη 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συγχαίρει τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό τους στα νέα τους καθήκοντα και τους ευχόμαστε να έχουν παραγωγική και δημιουργική θητεία.

Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για τον τόπο και την κοινωνία μας, αναμένουμε από τους νέους Υπουργούς να δράσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση πολιτικών και προγραμμάτων που τόση ανάγκη έχει η Κύπρος μας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα