Μελβούρνη: Γιόρτασαν το τέλος του μεγαλύτερου σε διάρκεια lockdown στον κόσμο

Την ελευθερία τους γιορτάζουν από σήμερα οι κάτοικοι της Μελβούρνης, της πόλης στην οποία είχε επιβληθεί αθροιστικά το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown σε παγκόσμια κλίμακα. Για 262 μέρες, η εντολή «μείνετε σπίτι» κυριαρχούσε στη Βικτώρια της Αυστραλίας, ενώ τα παμπ, τα εστιατόρια και οι καφετέριες άνοιξαν τις πόρτες τους μετά από 2,5 μήνες, με τους πολίτες να εισέρχονται σε αυτά πανηγυρικά, επιδεικνύοντας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Από τις αρχές Αυγούστου, οι κάτοικοι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας είχαν

μπει στο έκτο lockdown στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας προσπαθούσαν να περιορίσουν την έξαρση του ιού, ελέω της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Melbourne cheers as longest lockdown in the world comes to an end! @SkyNews @theage #melbournelockdown #Melbourne pic.twitter.com/8I2UhuU4Ex

— Brandon Jet Evans-Keady (@JetKeady) October 21, 2021

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είχε υποσχεθεί την άρση του lockdown σε περίπτωση που οι εμβολιασμοί για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών θα ξεπερνούσαν το 70% στην πολιτεία Βικτόρια και την Πέμπτη επιβεβαίωσε, μαζί με τον κυβερνήτη Νταν Άντριους, πως ο στόχος επετεύχθη, με την κάλυψη να κυμαίνεται, πλέον, μεταξύ 80% και 90%.

Cheers to no more curfew! After spending 6279100580th day in lockdown, Melbourne finally got its freedom back

Keywords
Τυχαία Θέματα