Μειωμένος ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Αγγλία και Ουαλία

Ο ρυθμός αύξησης των πραγματικών κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αγγλία μοιάζει να ελαττώνεται, σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 25-31 Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι υπήρχαν 618.700 ενεργοί φορείς του ιού στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείων και οίκων ευγηρίας.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί χονδρικά σε έναν στους 90 κατοίκους

της Αγγλίας ή στο 1,13% του πληθυσμού και συνεπάγεται ότι κάθε μέρα προσβάλλονταν 45.700 πολίτες.

Πρόκειται μεν για αύξηση σε σύγκριση με τους 568.100 φορείς που υπολογιζόταν ότι υπήρχαν το προηγούμενο επταήμερο, αλλά όπως τονίζει το ONS «ο ρυθμός αύξησης είναι λιγότερο απότομος σε σύγκριση με προηγούμενες εβδομάδες».

Η σχετική ανακοίνωση προσθέτει ότι τα ημερήσια νέα κρούσματα φαίνεται πως έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στις 50.000.

Στην Ουαλία, που επίσης καλύπτεται από τους ελέγχους του ONS, υπολογίζεται ότι υπήρχαν 27.100 φορείς στην κοινότητας, δηλαδή 0,89% του πληθυσμού.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σταθερή αυτή την εβδομάδα στο 1,1-1,3.

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Κρούει τον κίνδυνο για εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα