Μεγάλο πρόβλημα από το κλείσιμο 90 ΣΠΙ στην ύπαιθρο

Λύση στα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγχώνευση των ΣΠΙ στην ύπαιθρο της Κύπρου, αναζητά η διοίκηση του Συνεργατισμού, καθώς φαίνεται ότι η ψυχρή λογική των αριθμών, δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, με το κλείσιμο των καταστημάτων σε 90 κοινότητες, μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κυρίως οι ηλικιωμένοι πελάτες, που αποτελούν ένα σεβαστό ποσοστό του πελατολογίου, καθώς δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται με την ίδια ευκολία.

Μπορεί

ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων να μην είναι πλέον βιώσιμο για τη νέα εποχή του Συνεργατισμού, ωστόσο το κενό που προκύπτει αναμένεται να κοστίσει διά της πλαγίας οδού.

Η βασική συναλλαγή για την οποία ενδιαφέρονται οι ηλικιωμένοι πελάτες, είναι η είσπραξη της σύνταξής τους, για την οποία μέχρι τώρα χρειαζόταν να περπατήσουν απλώς μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα. Πλέον, ενδεχομένως να χρειάζονται μια ολόκληρη ημέρα για να μπορέσουν να μεταφερθούν στο πλησιέστερο κατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για να πάρουν τα χρήματά τους κι αυτό με τη συνοδεία των παιδιών τους ή άλλων που θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση.

Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζει η διοίκηση, δεν είναι άλλη από τη μίσθωση οχημάτων για τη μεταφορά των ηλικιωμένων, προκειμένου να εισπράξουν τουλάχιστον τη σύνταξη, ωστόσο καμιά απόφαση μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί. Εξάλλου, υψηλόβαθμα στελέχη της ΣΚΤ αναφέρουν ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και σε κάθε περίπτωση αναζητάει λύσεις που δεν θα αφήνουν εκτεθειμένους τους ηλικιωμένους.

Πάντως, Κυβέρνηση και διοίκηση δεν ξέφυγαν από τα πυρά της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο των 90 καταστημάτων που θα επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στον κόσμο της ύπαιθρο.

Το ΑΚΕΛ, μέσω του Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του κόμματος Χάρη Πολυκάρπου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς, παρά το ότι έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως θέλει να επαναφέρει τον Συνεργατισμό στον κόσμο, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Από το εκλογικό επιτελείου του προέδρου του ΔΗΚΟ και υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, έρχεται η άποψη ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα προκαλέσει προβλήματα σε μεγάλο αριθμό πολιτών που διαμένουν και εργάζονται σε αγροτικές περιοχές και θα δυσκολέψει τη ζωή των συνταξιούχων.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους βάζουν λουκέτο τα 90 καταστήματα του Συνεργατισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα