Μεγάλο παιχνίδι στο Τσίρειο - Επτά τέρματα με νικητήρια την ΑΕΛ

Σε ένα αγώνα με ανατροπές και επτά τέρματα η ΑΕΛ επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στην Λεμεσό με 5-2. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-2 όμως στην επανάληψη και με ένα εξαιρετικό Χουράδο που πέτυχε τρία γκολ η ΑΕΛ γύρισε τον αγώνα και πήρε τη νίκη.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΛ μπήκε καλά
στο παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό είχε μια πολύ καλή προηπόθεση για να ανοίξει το σκόρ, με τον Σρανζ να πλασάρει και τον Νουρ να βάζει το πόδι του και να απομακρύνει την μπάλα. Στο 4' ο Χουράδο με κεφαλιά απείλησε ξανά την εστία της Σαλαμίνας όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ακολούθησαν δύο κεφαλιές απο Χουράδο και Τζούνιορ όμως καμιά δεν είχε ουσιαστική κατάληξη.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους φάση στον αγώνα στο 19' μετά απο δυνατό σουτ του Κωστή που ανάγκασε τον Βοζίνια να διώξει σε κόρνερ. Μετά την φάση του νεαρού η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 22' ο Κίνγκσλεϊ με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κορέια, νίκησε τον Βοζίνια και έκανε το 0-1.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει με τον Ντόσα Τζούνιορ να στέλνει την μπάλα μόλις έξω με το στήθος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ. Στο 31 η ΑΕΛ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία. Η ομάδα της Λεμεσού έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, όμως ο Λύτρας απέκρουσε το εντός περιοχής σουτ του Ντα Σίλβα.

Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε με τέρμα στις δύο καλές φάσεις της ΑΕΛ όταν μετά απο την φοβερή ενέργεια από τον Σιαθά που διένυσε πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια, σέρβιρε στον Ελουντού, που πλάσαρε ιδανικά για το 0-2.

Στο 40 ο Αντάμοβιτς έπιασε καλό σουτ όμως μπλόκαρε ο Λύτρας. Ακολούθησαν δύο σουτ απο Αβραάμ και Αντάμοβιτς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ σκόραρε και μείωσε σε 1-2. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στην συνέχεια ο ρεφ του αγώνα σφήριξε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε και πάλι πιο καλά στο παιχνίδι και έχασε δύο καλές φάσεις με τους Σρανζ και Ντα Σίλβα για να ισοφαρίσει. Η ομάδα της Λεμεσού τα κατάφερε στο 71' όταν ο Χουράδο έσπρωξε την μπάλα στο κενό τέρμα μετά από ασίστ του Αντάμοβιτς και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 74 μάλιστα η ΑΕΛ γύρισε τον αγώνα και με εξαιρετική κεφαλιά του Χουράδο και πάλι έκανε το 3-2 για την ομάδα του. Ένα λεπτό μετά ήρθε ακόμα ένα γκο για την ΑΕΛ όταν ο Νιλς Τεϊξέιρα σέντραρε από δεξιά και ο Νουρ σε προσπάθειά του να κόψει προ του Χουράδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-2.

Ακόμα ένα τέρμα για την ΑΕΛ που ήταν ασταμάτητη στην επανάληψη. Ξανά ο Χουράδο που έκανε χατ - τρικ και έφτασε τα 15 γκολ. Έφτασε φυσικά και τους Τρισκόφσκι και Νέμετς στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα