Κέρδισε την Ομόνοια και πάει στον εξώστη ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στο αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς ντέρμπι αιωνίων απέναντι στην Ομόνοια καθώς επικράτησε με 1-2. Τα τέρματα για τους γαλαζοκίτρινους πέτυχαν οι Σόουζα και Ντε Βινσέντι, ενώ για την Ομόνοια σκόραρε ο Βύντρα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε
καλύτερα στο ντέρμπι και μετά το 10 λεπτό, οπότε δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση, πίεσε αρκετά την Ομόνοια θέλοντας να πετύχει τέρμα. Αυτό που έψαξαν οι γαλαζοκίτρινοι δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 18΄ ο Λούκας Σόουζα με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόμας Μεχίας για το 0-1.

Στο 24' ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κάνει τα τέρματα του δύο όμως το σουτ που επιχείρησε ο Μπέζιακ ήταν άστοχο. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Μαυρία. Ο Ελλαδίτης έχασε μεγάλη ευκαρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όμως το κοντινό πλασέ που έκανε το σταμάτησε ο κήπερ του ΑΠΟΕΛ, Βάντερμαν.

Η Ομόνοια μετά το κακό ξεκίνημα που είχε και σε συνδυασμό με την καλή ευκαρία που βρήκε με τον Μαυρία ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φέρει τον αγώνα στα ίσια. Κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι γαλαζοκίτρινοι απο την στιγμή που πέτυχαν το τέρμα έριξαν τον ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Λίγο πρίν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Μεχίας απέκρουσε εξ επαφής σουτ που επεχείρησε ο Μοράις και κράτησε το 0-1. Στις καθυστερήσεις ο ΑΠΟΕΛ είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όμως το φάουλ του Τάμαρι πέρασε λίγο έξω.

Στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά από την αντίπαλό τους και στο 51 πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στην φάση βρέθηκε και ο Μπέζιακ που ίσως να άγγιξε ελάχιστα την μπάλα.

Στην συνέχεια, είχαμε τρία σουτ, δύο από ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας και ένα από παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Αρχικά ο Ντάμπισάιαρ έπιασε το σουτ όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βάντερμαν ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σόουζα έκανε ένα σουτ στην κίνηση με τον Μεχίας να μπλοκάρει. Στο 63 ήταν σειρά του Ραμίρεζ να κάνει σουτ όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Αμέσως μετά την φάση του Ραμίρεζ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με νέο σουτ του Μοράις, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας σε δύσκολη απόκρουση.

Η απάντηση στην καλή φάση του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 76 με την Ομόνοια να μειώνει σε 1-2 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Βύντρα με κεφαλιά μετά από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του πέτυχε το πρώτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Μετά την μείωση του σκορ η Ομόνοια προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 87΄ ο Γκόμεθ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις το τριφύλλι έχασε ακόμα μια ξεκάθαρη φάση με τον Ραμίρεζ να μην προλαβαίνει την μπάλα σε κενή εστία για να την σπρώξει στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα