Μέχρι Βιέννη έφθασε το ΤΑΕ Λεμεσού για να «ξηλώσει» απάτη χιλιάδων

Στην Κύπρο συνόδευσαν ανακρίτριες του ΤΑΕ, 26χρονη απ’ τη Σλοβακία την οποία εντόπισαν στην Αυστρία. Η 26χρονη συνελήφθη στη Βιέννη αφού εναντίον της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Εναντίον της εκκρεμούσαν αδικήματα που αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω ηλεκτρονικού

υπολογιστή και αποσπάσεις χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ύψους 14 χιλιάδων ευρώ, καθώς και απόπειρας απόσπασης άλλων 17 χιλιάδων με ψευδείς παραστάσεις.

Η 26χρονη παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο εξέδωσε 4μερο ένταλμα προσωποκράτησής της.

Η όλη απάτη αφορά πληρωμές επενδυτικής εταιρείας. Τα χρήματα αυτά εστάλησαν κατόπιν εντολών πελατών σε ύποπτους λογαριασμούς. Οι πελάτες ωστόσο δεν είχαν καμιά γνώση γι’ αυτό ούτε έδωσαν ποτέ εντολές και δεν έχουν καμιά σχέση με τους λογαριασμούς στους οποίους έγιναν εμβάσματα. Oυσιαστικά η απάτη αφορούσε χακάρισμα των email των θυμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούν παρόμοια email από τα οποία απέστελναν οδηγίες για πληρωμές σε συνεργάτες. 

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και ένας Νιγηριανός.

Διαβάστε επίσης

Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για κλοπή στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟΣ)Η Αστυνομία καταζητεί 32χρονο που δεν εμφανίστηκε στο Κακουργιοδικείο (ΦΩΤΟ)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέχρι Βιέννη, ΤΑΕ Λεμεσού,mechri vienni, tae lemesou