Χλώρακα: Διάταγμα ΥΠΕΣ απαγορεύει αλλοδαπούς – «Δημογραφική αλλαγή»

Ικανοποίηση εκφράζει στο ΣΙΓΜΑ ο Κοινοτάρχης Χλώρακας για το διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, με το οποίο απαγορεύεται στους αιτητές διεθνούς προστασίας να διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας της Χλώρακας.

Πιο συγκεκριμένα το διάταγμα αναφέρει ότι «επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της μαζικής εγκατάστασης αιτητών διεθνούςπροστασίας στην κοινότητα της Χλώρακας, και επειδή από τη μαζική αυτή εγκατάσταση έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα έχει συντελεστεί δημογραφική αλλαγή

του πληθυσμού στην εν λόγω κοινότητα· και επειδή τα ανωτέρω χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για λόγους δημόσιας τάξης και δημοσίου συμφέροντος.

Δείτε εδώ: Χλώρακα: Σύγχρονη φαβέλα - Κυκλώματα με πλοκάμια σε υψηλά σαλόνια (vid)

Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί του Ορισμού Τόπου Διαμονής Αιτητών Διεθνούς Προστασίας εντός των Διοικητικών Ορίων της Κοινότητας της Χλώρακας Διάταγμα του 2020. 2. (1) Στο παρόν Διάταγμα, εκτός εάν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια- «μέλη της οικογένειας» σημαίνει τα μέλη της οικογένειας όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 του Νόμου∙ «Νόμος» σημαίνει τον περί Προσφύγων Νόμο, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται. (2) Όροι που δεν καθορίζονται στο παρόν Διάταγμα έχουν την έννοια που αποδίδεται σ΄ αυτούς από το Νόμο. 3. Από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Διατάγματος, απαγορεύεται στους αιτητές διεθνούς προστασίας να διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας της Χλώρακας».

Οι εξαιρέσεις

Από τις πρόνοιες της παραγράφου 1, εξαιρούνται: (α) Οι αιτητές διεθνούς προστασίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Διατάγματος, διεύθυνση διαμονής εντός διοικητικών ορίων της Κοινότητας Χλώρακας στο αρμόδιο Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα άρθρα 9Δ(2) και 8(2)(α) του Νόμου∙ και (β) τα μέλη της οικογένειας των αιτητών διεθνούς προστασίας που αναφέρονται στην υποπαράγραφο (α), Νόμου, τα οποία μέλη αφίχθηκαν στο έδαφος της Δημοκρατίας σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας έναρξης της ισχύος του παρόντος Διατάγματος, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Νόμου. 5.

Στο ΣΙΓΜΑ όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, μίλησε ο κοινοτάρχης  οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χλώρακα, Διάταγμα ΥΠΕΣ, – Δημογραφική,chloraka, diatagma ypes, – dimografiki