Μέχρι 4 αποκτήσεις ποδοσφαιριστών

Τι προνοεί η Β` μεταγραφική περίοδος .

Με την έλευση του νέου χρόνου θα αρχίσει επίσημα και η Δεύτερη Μεταγραφική περίοδος για όλες τις ομάδες. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πρόνοιες του κανονισμού εγγραφών και μεταγραφών ποδοσφαιριστών (2016-2017).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

5. Δεύτερη Μεταγραφική Περίοδος σημαίνει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων.

6. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεταγραφικής περιόδου,

Σωματείο μπορεί να εγγράψει ή μεταγράψει στη δύναμη του, εφόσον πληρούνται τα όσα προβλέπονται στις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων: Επαγγελματίες ελεύθερους ποδοσφαιριστές, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου που διοργανώνει η ΚΟΠ από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι και την ημερομηνία της μεταγραφής. (Ο κανονισμός αυτός ισχύει περισσότερο για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα, αν ένας Κύπριος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΚΟΠ, δεν είχε ομάδα πριν τον Αύγουστο δικαιούται να εγγραφεί σε όποια ομάδα επιθυμεί, με την ομάδα να εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα για την απόκτηση ακόμη τεσσάρων ποδοσφαιριστών).

Τα σωματεία Α Κατηγορίας μέχρι τέσσερις (4) επαγγελματίες είτε ξένους ποδοσφαιριστές είτε κοινοτικούς, είτε Κύπριους είτε από αλλοδαπή Ομοσπονδία με βάση διεθνή μεταγραφή, είτε με μεταγραφή από άλλο μέλος της ΚΟΠ, ανεξάρτητα αν έχουν αγωνιστεί ή όχι σε Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΠ ή η αλλοδαπή Ομοσπονδία.

Εκτός αν πρόκειται για διεθνή μεταγραφή, οπότε ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο Τ.Μ.S. Αν η μεταγραφή αφορά ποδοσφαιριστή που πρέπει να δηλωθεί στον κατάλογο Α του Σωματείου, τότε ισχύουν και τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

Οποιοδήποτε αριθμό ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, νοουμένου ότι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου σε οποιαδήποτε χώρα από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία μεταγραφής σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που θα αγωνισθούν.

Οποιοδήποτε αριθμό ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών, νοουμένου ότι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου σε οποιαδήποτε χώρα από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία μεταγραφής.

Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών στη δύναμη του, όπως προβλέπεται από τους παρόντες κανονισμούς, κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο, θα δικαιούται να το πράξει στην Δεύτερη μεταγραφική περίοδο μέσα στα πλαίσια των 4 μεταγραφών που δικαιούται, αφού τηρηθούν τα όσα προβλέπονται πιο πάνω και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα