Με τα γεωργικά τους οχήματα έξω από το Δημαρχείο Κ. Πολεμιδίων οι κτηνοτρόφοι

Πορεία διαμαρτυρίας με τα γεωργικά τους οχήματα πραγματοποιούν οι Κτηνοτρόφοι Κάτω Πολεμιδιών, από τις 08:00 το πρωί της Τρίτης, με αφετηρία την κτηνοτροφική περιοχή και κατάληξη το Δημαρχείο Κάτω Πολεμιδιών.

Τα οχήματα στάθμευσαν έξω από το Δημαρχείο, διακόπτοντας την κυκλοφορία από και προς το Δημαρχείο, για περίπου μια ώρα, αναρτήθηκαν πλακάτ με μηνύματα «τα οποία σκοπό θα έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αδικία που συντελείται εις βάρος μας. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα είμαστε στη διάθεσή σας για δηλώσεις, ως μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας, και ακολούθως θα παραδώσουμε ψήφισμα με συγκεκριμένα αιτήματα στον Δήμαρχο, ως επίσης και χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης αυτών», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. 

«Προς ενημέρωσή σας η Κτηνοτροφική περιοχή Κ. Πολεμιδιών λειτούργησε το 1981 πάνω σε τ/κ γη με σκοπό την άμεση επαγγελματική στέγαση προσφύγων κτηνοτρόφων. Στις 5/9/2007 το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από συνεδρία, απεφάσισε (αρ.απ. 66.019) τη μεταστέγαση της Κτηνοτροφικής περιοχής, εγκρίνοντας συγκεκριμένο κονδύλι για κατεδάφιση και μετεγκατάσταση των κτηνοτροφικών υποστατικών. Έκτοτε κανένα αποτέλεσμα δεν έχει επιτευχθεί από τον Δήμο ως προς την υλοποίηση της πιο πάνω Υπουργικής απόφασης και εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς στο οποίο περιήλθε η περιοχή «προς μετακίνηση», (ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών) αρνούνται να δεκτούν προς εξέταση οποιεσδήποτε αιτήσεις για νέες άδειες οικοδομής με σκοπό τη βελτίωση ή/και ανάπτυξη των κτηνοτροφικών μονάδων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθιστώντας τις μονάδες μας παράνομες χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη. Άμεσο αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων αφού χωρίς τις άδειες οικοδομής είμαστε οι μοναδικοί ανά το Παγκύπριο που δε δικαιούμαστε να συμμετέχουμε στα ευρωπαϊκά Κονδύλια Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα αρκετές μονάδες να έχουν ήδη καταστραφεί και σιγά σιγά να οδηγούνται προς το κλείσιμο και το μαρασμό. Δεν φτάνουν όλα αυτά, ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος την όλη κατάσταση, όχι μόνο έχει παραμελήσει επικίνδυνα την περιοχή, αλλά μετέφερε στην είσοδο της κτηνοτροφικής τα σκυβαλλοφόρα του Δήμου και, όσο παρατραβηγμένο σας ακούγεται, έχει δημιουργήσει παράνομο σκουπιδότοπο προς εξυπηρέτηση των αναγκών του», σημειώνει η ανακοίνωση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα