Με πρόταση για 3η δόση στους 50 και άνω θέλει να πάει στο Υπουργικό ο ΥΠΥΓ

Ανησυχία προκαλεί στις αρμόδιες Αρχές η αύξηση που παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες στον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου COVID19, ,ε τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα να ζητεί ενημέρωση από την ομάδα Ιχνηλάτησης. 

Αύριο Πέμπτη, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί το ζήτημα της αύξησης κρουσμάτων, με την Δέλτα Plus να επιτείνει την ανησυχία για ενδεχόμενο ενός νέου κύματος στην Κύπρο

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, δεν αναμένεται λήψη νέων μέτρων κατά της πανδημίας. 

Το επικρατέστερο

σενάριο είναι η παράταση των υφιστάμενων μέτρων. Σημειώνεται πως το διάταγμα με τα ισχύοντα μέτρα λήγει την 8η Νοεμβρίου του 2021.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόθεση του Υπουργού Υγείας, είναι να μεταβεί στο Υπουργικό Συμβούλιο με πρόταση για χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου στα άτομα άνω των 50 ετών τα οποία έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Ο Υπουργός Υγείας έχει ζητήσει από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να καταθέσει τις απόψεις της σχετικά με τη χορήγηση της 3ης δόσης στους άνω των 50 ετών, ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν αντιρρήσεις στις τάξεις των Επιδημιολόγων.  

Ο Υπουργός θα αναμένει τις τοποθετήσεις τους, κι εάν λάβει το πράσινο φως, όπως το επιθυμεί, θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού την εν λόγω πρόταση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρόν στάδιο έχει εγκριθεί η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά της COVID19 στους άνω των 60 και στις ευπαθείς ομάδες. 

Διαβάστε επίσης 

Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Παράταση υφιστάμενων μέτρων-Αύξηση κρουσμάτων λόγω Δέλτα+

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργικό, ΥΠΥΓ,ypourgiko, ypyg