Με νίκη επί της Λίβερπουλ η Σίτι είναι κατά 86% πρωταθλήτρια

H Μάντσεστερ Σίτι έχει αυτή τη στιγμή πιθανότητες 61% έναντι 39% της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τίτλου, όπως σημειώνει στατιστική μελέτη της Nielsen Gracenote, ένα ποσοστό που θα αυξηθεί σε 86% για τους «Πολίτες», εάν καταφέρουν και πανηγυρίσουν την Κυριακή απέναντι στους «Κόκκινους».

Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις, ενόψει του εντός έδρας αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ στην Premier League,

όπως τα παρουσίασε η Nielsen Gracenote:

* Ο δείκτης εκτιμά ότι η Σίτι έχει 61% πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο ενώ η Λίβερπουλ έχει 39%.

* Η νίκη της Σίτι θα βελτίωνε τις πιθανότητές της να διατηρήσει τον τίτλο στο 86%, ενώ μια εκτός έδρας νίκη για τη Λίβερπουλ θα της έδινε 68% πιθανότητες.

* Μια ισοπαλία θα έδινε στη Σίτι το πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου (63% πιθανότητες έναντι 37% της Λίβερπουλ).

* Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει περισσότερα γκολ (77) από τη Σίτι (70) για πρώτη φορά από την πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα το 2016-17.

* Είναι η δεύτερη πιο δυνατή επίθεση της Λίβερπουλ στην ιστορία του συλλόγου μετά την ομάδα του 2013/14 υπό τον Μπρένταν Ρότζερς (82 γκολ σε αυτό το στάδιο της σεζόν), που έχασε τον τίτλο από τη Σίτι με δύο βαθμούς διαφορά.

* Η Λίβερπουλ δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και χρειάζεται λιγότερα σουτ για να σκοράρει σε σύγκριση με τη Σίτι.

* Η Λίβερπουλ είχε 557 προσπάθειες για γκολ αυτή τη σεζόν, τις υψηλότερες από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ το 2015 και μια αύξηση σχεδόν 30% από την περασμένη σεζόν.

* Οι αντίπαλοι έχουν μέσο όρο 12 σουτ για γκολ αυτή τη σεζόν, όταν ο σέντερ μπακ Βίρτζιλ φαν Ντάικ παίζει στη Λίβερπουλ, σε σύγκριση με 6,7 σουτ χωρίς αυτόν όταν είχε τραυματιστεί την περασμένη σεζόν.

* Η Λίβερπουλ δεχόταν επίσης διπλάσια γκολ πριν από την απόκτηση του Φαν Ντάικ. 

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβερπουλ, Σίτι,liverpoul, siti