Έκκληση για βοήθεια σε 24χρονο Κύπριο: «Είναι η τελευταία ευκαιρία» (pics)

Ένας 24χρονος Κύπριος χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του αίματος (λέμφωμα του Χότζκιν) που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, πρόκειται για τον Alex Nicholson, ο οποίος από την ηλικία των 18 διαγνώστηκε με καρκίνο και δίνει γενναία μάχη για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Ο Alex, ήταν φοιτητής μουσικής τεχνολογίας στο Palmers College όταν διαγνώστηκε και άρχισε άμεσα θεραπεία. Δυστυχώς, υποτροπίασε έξι φορές μετά από δύο αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων, μια δοκιμαστική φαρμακευτική θεραπεία και ατελείωτες

συνεδρίες χημειοθεραπείας.

Ο 24χρονος έκανε συνεδρίες χημειοθεραπείας και έλαβε την πρώτη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων τον Νοέμβριο του 2016, χρησιμοποιώντας τα δικά του κύτταρα. Υπήρχε πιθανότητα 50% να λειτουργούσε η χρήση των δικών του βλαστοκυττάρων αλλά τελικά απέτυχε.

Υποτροπίασε τον Ιανουάριο του 2017 και ο καρκίνος επέστρεψε. Έγινε μια προσπάθεια να βρουν δωρητή μέσω του μητρώου δωρητών βλαστοκυττάρων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Κύπριος συνέχισε τη χημειοθεραπεία του μέχρι τον Ιούνιο του 2017, όπου έλαβε τα βλαστοκύτταρα της μητέρας του. Δυστυχώς απέτυχε η θεραπεία και ο καρκίνος επέστρεψε για τέταρτη φορά.

Στις 27 Ιανουαρίου 2020, ο Κύπριος έλαβε ένα δοκιμαστικό φάρμακο με στόχο να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου, αλλά μετά από τρεις ημέρες ένιωσε αδιαθεσία και το φάρμακο δεν λειτούργησε.

Πέρασε έναν χρόνο ύφεσης, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, αλλά πρόσφατα πληροφορήθηκε από τον γιατρό του ότι το λέμφωμα του Χότζκιν επέστρεψε και είναι ανίατο.

Ο Άλεξ είναι αγγλικής και ελληνοκυπριακής καταγωγής και ίσως χρειαστεί να βρει δότες μικτής καταγωγής για να δωρίσουν τα βλαστοκύτταρά τους.

Γι αυτό γίνεται έκκληση σε οποιονδήποτε ηλικίας μεταξύ 16 και 55 ετών, ο οποίος, είτε είναι μικτής καταγωγής όπως ο Άλεξ είτε είναι Ελληνοκύπριος είτε Βρετανός, να εγγραφεί ως δωρητής.  Μπορείτε να το κάνει αυτό στον ιστότοπο www.leukaemiacancersociety.org.

Η Ανδρούλα Στυλιανού, Συντονίστρια του Leukaemia Cancer Society, ανέφερε ότι «επειδή ο Άλεξ είναι μικτής καταγωγής, ελληνικής και αγγλικής, το πιθανότερο είναι ότι κάποιος όμοιας καταγωγής να είναι συμβατός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να εγγραφούν είτε Ελληνοκύπριοι είτε Βρετανοί, επειδή συμβατός θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του Άλεξ. Δεν έχει άλλη ευκαιρία αν δεν βρει σύντομα δότη βλαστοκυττάρων».

Διαβάστε επίσης: Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από χρήση crystal meth – Χειροπέδες σε 22χρονο

Keywords
Τυχαία Θέματα