Με Μέσι... κορυφή! (video)

Με το 13ο του γκολ στο «Βιθέντε Καλντερόν» που ήρθε τρία λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης ο ασύγκριτος Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το «διπλό» της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2) που την επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Είναι πια ένα γνωστό ποδοσφαιρικό αξίωμα: μηδένα προ του Μέσι μακάριζε. Όσο είναι ο Αργεντινός στο γήπεδο κι όσο ο διαιτητής δεν έχει σφυρίξει όλο και κάτι θα σκαρφιστεί η κούτρα του για να τα γυρίσει όλα τούμπα.

Το «Βιθέντε Καλντερόν» είναι ένα από τα αγαπημένα

του γήπεδα, αφού μέχρι το απόγευμα είχε σκοράρει 12 φορές στο σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 13ο ήταν και… τυχερό, αφού με ένα ψύχραιμο πλασέ τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Λιονέλ Μέσι χάρισε στην Μπαρτσελόνα την υπερπολύτιμη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης που την φέρνει ξανά στην κορυφή, στο +2 από την Ρεάλ Μαδρίτης που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Ακούγεται απίστευτο, μα στην περίοδο της απόλυτης ακμής των «ροχιμπλάνκος» αυτοί συμπλήρωσαν 20 παιχνίδια χωρίς νίκη απέναντι στους Καταλανούς στις εγχώριες διοργανώσεις, το πιο αρνητικό σερί σε όλη την ιστορία τους!

Και η αλήθεια είναι ότι με βάση την εικόνα του ματς, οι Μαδριλένοι είχαν την ευκαιρία (ειδικά στο πρώτο μέρος) να βάλουν τις βάσεις για να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο οι παίκτες του Σιμεόνε κατασκήνωσαν στο μισό γήπεδα της Μπάρσα (παίζοντας μονίμως από τα αριστερά) που δεν μπορούσε να γεμίσει το γήπεδο με το 3-4-3.

Ο Τερ Στένγκεν χρειάστηκε να κάνει πολλές μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, που έκλεισε με την Μπαρτσελόνα να απειλεί μόνο από δύο στημένα με τους Μέσι και Πικέ.

Ο Λουίς Σουάρες με ένα τραγικό τελείωμα σε τετ-α-τετ έχασε την πιο κλασική ευκαιρία της αναμέτρησης (49’), όμως ο Ραφίνια δεν τον μιμήθηκε. Με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (63’, 0-1), αν και η καταλανική χαρά ήταν πρόσκαιρη.

Ο γνωστός δήμιος της Μπαρτσελόνα, Ντιέγκο Γοδίν με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αιφνιδίασε τον Τερ Στένγκεν για το 1-1 (70’), με το παιχνίδι να πηγαίνει στην δύναμη και τις προσωπικές μάχες. Τα πάντα θα έληγαν χωρίς νικητή αν σε μία στημένη φάση, η άμυνα της Ατλέτικο καθάριζε μία φάση που είναι συνήθως βούτυρο στο ψωμί της.

Η μπάλα έμεινε στην μεγάλη περιοχή για ώρα και ο Μέσι που πήρε το ριμπάουντ σε κόντρα του Σάβιτς έκανε το 1-2 (87’) τιμωρώντας για πολλοστή φορά τους «ροχιμπλάνκος» που τέθηκαν οριστικά νοκ-άουτ από την μάχη τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα