Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του τουρκικού μαχητικού (ΦΩΤΟ)

Ενημέρωση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή του εγχώριου μαχητικού της Τουρκίας, έδωσε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής βιομηχανίας Αεροδιαστήματος Τεμέλ Κοτίλ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αεροδυναμική σήραγγα, προκειμένου να δοθεί το τελικό σχήμα.

«Θέλουμε να τελειώσουμε το αεροσκάφος το συντομότερο δυνατό», δήλωσε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κων/πολη, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι το πιο πρωτοπόρο 5ης γενιάς αεροσκάφος στην Ευρώπη.

Η μαζική παραγωγή

του θα ξεκινήσει το 2033 και μέχρι τότε η τουρκική βιομηχανία ευελπιστεί να έχει λάβει 400 τουλάχιστον παραγγελίες τέτοιων αεροσκαφών.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι στο τεχνικό κομμάτι συνεργάζονται με την BAE Systems. «Περίπου 70 στελέχη της εταιρείας εργάζονται εδώ. Αυτή η συνεργασία δεν είναι μία απλή αγορά μηχανολογικών υπηρεσιών. Κινούμαστε από κοινού στο τεχνολογικό κομμάτι. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχουμε επενδύσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το πρότζεκτ. Ως εταιρεία θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μερίδιο της τάξης του 2% από την παγκόσμια παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών και να αναπτύξουμε ένα αεροσκάφος που δεν θα είναι μόνο της Τουρκίας, αλλά και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τεμέλ Κοτίλ.

Στόχος του έργου είναι η παραγωγή σύγχρονων αεροσκαφών, σχεδιασμένων με τις προδιαγραφές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα αεροπλάνα F-16, που αναμένεται να αποσυρθούν σταδιακά από το 2030 κι έπειτα.

Στις ιδιαιτερότητες του μαχητικού περιλαμβάνονται η χαμηλή ορατότητα, η ύπαρξη εσωτερικού οπλοστασίου, η υψηλή ευελιξία και οι αυξημένες δυνατότητες εκτίμησης μίας κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα