«Με διάφορες τεχνολογίες η επαρχία Αμμοχώστου προβάλλεται ανά το παγκόσμιο»

Με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στηρίζεται και προβάλλεται ανά το παγκόσμιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ζαννέττου, Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο κ. Ζαννέτου ανέφερε ότι «εντός του 2022 υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για ολόκληρη την επαρχία. Μέσα από το σχέδιο δράσης η Εταιρεία θα

κάνει πλήρη απορρόφηση των ενδεικνυόμενων κονδυλίων, δηλαδή της τάξης των 230 χιλιάδων ευρώ, ποσό το οποίο  κατανέμεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού εξίσου σε όλες τις ΕΤΑΠ της Κύπρου».

Μέσα από τις δράσεις του συγκεκριμένου κονδυλιού, πρόσθεσε, «επιδοτήθηκαν Κοινότητες και Δήμοι για την δημιουργία ανοικτών χώρων ενόργανης γυμναστικής, αξιοποίηση και αναβάθμιση χώρων παιδότοπου, αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρά έργα εξωραϊσμού και γενικότερα μικρά έργα που συνδέονται με την τοπική κοινωνία και αναβαθμίζουν το προϊόν μας εις το σύνολο».

Ανέφερε ακόμα ότι «για πρώτη φορά προχωρήσαμε σε ψηφιακή προβολή  / digital marketing σε παγκόσμιο επίπεδο, για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, προβάλλοντας τόσο τις παραλίες όσο και μοναδικές εμπειρίες της ενδοχώρας της περιοχής, τις οποίες ένας επισκέπτης από την Κύπρο και το εξωτερικό, μπορεί να απολαύσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κύριος στόχος της ψηφιακής προβολής είναι να ενημερωθεί ο κόσμος σε παγκόσμια βάση αλλά κυρίως σε παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές για τις μοναδικές ομορφιές που διαθέτει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στηρίζοντας έτσι και τις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προβολή της Κύπρου».

Ερωτηθείς για την διαδικτυακή εφαρμογή, ο κ. Ζαννέττου απάντησε πως «δημιουργήσαμε τη διαδικτυακή εφαρμογή με την ονομασία ayianapaprotaras, μέσα από την οποία μπορεί κάποιος, από όπου και αν βρίσκεται, να επισκεφθεί, να αναζητήσει διάφορες εμπειρίες και διευκολύνσεις τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια των διακοπών του».

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι σημαντική αφού δίνεται η δυνατότητα παροχής πληροφοριών αλλά και καθοδήγησης μέσα από διαδικτυακό χάρτη για τον τελικό προορισμό του επισκέπτη οπουδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί» είπε και σημείωσε πως σύντομα στην εφαρμογή θα προστεθούν και πληροφορίες για ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους εστίασης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου ανέφερε ακόμα πως ετοιμάστηκε «διαδραστική περιήγηση / 360 Virtual tour, όπου μέσα διαδραστική-ψηφιακή περιήγηση της επαρχίας, μέσα από πραγματικές εικόνες, μπορεί ένας επισκέπτης να εντοπίσει και να δει εικόνες και σημεία αναφοράς σε κάθε μία από τις εννέα οντότητες της επαρχίας. Ταυτόχρονα υπάρχει τρισδιάστατη περιήγηση σε συγκεκριμένους χώρους όπως είναι η εκκλησία της Μεταμορφώσεως στην Σωτήρα».

Σημείωσε επίσης ότι «με την σάρωση ενός δυναμικού κωδικού, QR τόσο η ψηφιακή εφαρμογή όσο και η διαδραστική προβολή, θα μπορεί ένα άτομο να  μοιραστεί πληροφορίες που συνδέονται με την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, ανέφερε, αποτελεί έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης σε δεξαμενή πληροφορίων που αφορά την επαρχία για  διευκόλυνση του κάθε επισκέπτη και ταυτόχρονα την προβολή όχι μόνον των παραλιακών Δήμων αλλά της ενδοχώρας δίνοντας τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στο μακροπρόθεσμο μέλλον μέσα από διαφορετική προσέγγιση.

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «ήδη καταθέσαμε αντίστοιχο σχέδιο δράσης για το 2023 και θεωρούμε ότι με τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν το 2022, θα καταφέρουμε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μέσα από μία πλέον διαφοροποιημένη προσέγγιση στην λειτουργία της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου».

Ως Πρόεδρος της ΕΤΑΠ δήλωσε ικανοποιημένος «γιατί μέσα από αυτές τις ενέργειες, βάλαμε την επαρχία σε μία άλλη και νέα τάξη πραγμάτων, σε μία βάση δεδομένων όπου η προβολή θα αναβαθμίζεται συνεχώς, με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας και μέσα από μια πρωτοπόρα διαδικασία».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά την επιτροπή marketing της ΕΤΑΠ αφού μέσα από την συνεργασία και μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να πετύχουμε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

«Με όραμα και στόχους μπορούμε να στηρίξουμε και να προβάλουμε δυνατά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με μια σύγχρονη, καινοτόμα και διαφοροποιημένη προσέγγιση εφαρμογής τεχνολογίας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμμοχώστου,ammochostou