Με αστεία «αποχαιρέτισε» τη Νομική Υπηρεσία ο Κώστας Κληρίδης (vid)

Νέα σελίδα γυρίζει στη Νομική Υπηρεσία, καθώς μετά από πολυετή θητεία και προσφορά,ο Κώστας Κληρίδης παρέδωσε τα κλειδιά στον νέο Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη και στον νέο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Κατά την τελετή παράδοσης– παραλαβής ο απελθών Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι η επταετία που έχει παρέλθει και συνέπεσε με τη δική του θητεία στη Νομική Υπηρεσία, συνοδεύτηκε από πολλές και δύσκολες καταστάσεις.

Αποτιμώντας το έργο του, αναφέρθηκε στις ποινικές υποθέσεις

που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με την καλή συνεργασία που είχαμε με την Ελεγκτική Υπηρεσία και την Αστυνομία έχουμε οδηγήσει στο δικαστήριο και έχουμε πετύχει καταδίκη πολλών δημόσιων προσώπων - βουλευτών, πρώην υπουργών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων και πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη - για υποθέσεις διαφθοράς».

Ο Κώστας Κληρίδης εξήρε την νομική κατάρτιση και το ακέραιο του χαρακτήρα των διαδόχων του, Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη. Ο πρώτος διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και ο δεύτερος ανέλαβε τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο οποία είχε κενωθεί, μετά την φυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η αυλαία της θητείας του Κώστα Κληρίδη στη Νομική Υπηρεσία έπεσε με το παρατεταμένο χειροκρότημα του προσωπικού της Νομικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα δεν έλειψαν τα αστεία κατά τη διάρκεια της τελευτής παράδοσης– παραλαβής. Ο Κώστας Κληρίδης επιχειρώντας να αποφορτίσει το κλίμα συγκίνησης σχολίασε τον σάλο που προκλήθηκε με την αφυπηρέτησή του, τονίζοντας ότι «εάν κάποιος δεν ήξερε ότι τα γενέθλια μου είναι στις 8 Ιουλίου, σίγουρα τώρα θα το έχει μάθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα