Με αγώνες επίδειξης του Τζόκοβιτς ξεκίνησε το «Adria Tour»

Το περιφερειακό τουρνουά αντισφαίρισης «Adria Tour», μια εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς που δημιουργήθηκε και οργανώθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και η οποία θα σταματήσει έως τις 5 Ιουλίου στην Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, άνοιξε χθες στο Βελιγράδι με αγώνες επίδειξης.   

Το επίσημο μέρος της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή. Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, εκτός του «Νόλε», βρίσκονται ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ (νούμερο τρία στον κόσμο), ο Γερμανός Αλεξάντερ

Ζβέρεφ (7) και ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (19).

Η Γελένα Γιάνκοβιτς, η οποία είναι ανενεργή τα τελευταία δύο χρόνια, εμφανίστηκε χθες στο κοινό και μαζί με τον Τζόκοβιτς μονομάχησε εναντίον του άλλου μικτού ζευγαριού, που συνέθεσαν ο Νέναντ Ζίμονιτς και η Όλγα Ντανίλοβιτς.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε των επιδείξεων, ο Τζόκοβιτς - ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων - διαβεβαίωσε τη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος παρουσία κοινού, παρά το γεγονός ότι στη Σερβία εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα με κορονοϊό.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές έχουν καταργήσει τους περιορισμούς, επιτρέποντας συγκεντρώσεις και υπαίθριο κοινό χωρίς περιορισμό στους αριθμούς. Και την Τετάρτη, στον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, στις εξέδρες υπήρχαν περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι.

Όσον αφορά την πανδημία, η κατάσταση στη Σερβία, δήλωσε ο Τζόκοβιτς, δεν είναι συγκρίσιμη με εκείνη άλλων χωρών και κατά τη διοργάνωση του τουρνουά ακολουθήθηκαν τα μέτρα που προβλέπουν οι Αρχές της χώρας.

«Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για διεθνή πρότυπα σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Σέρβος πρωταθλητής. «Εδώ, στην περιοχή μας, είχαμε επιτυχία ενάντια στον κορονοϊό. Πολλές ζωές έχουν χαθεί κι αυτό που συνέβη είναι τρομερό, αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί».

Μετά το Βελιγράδι, το «Adria Tour» θα σταματήσει στο Ζαντάρ (Κροατία) στις 20 και 21 Ιουνίου, στο Μαυροβούνιο στις 27 και 28 Ιουνίου και στη Μπάνια Λούκα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) στις 3 και 4 Ιουλίου. Στις 5 Ιουλίου, στο Σεράγεβο, ο Τζόκοβιτς θα παίξει έναν αγώνα επίδειξης με τον Νταμίρ Ντουμούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα