Με άγχος η Ντόρτμουντ, νίκες για Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν

Η Ντόρτμουντ δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της ουραγού στη Bundesliga, αλλά συνεχίζει στο κυνήγι της Μπάγερν. Άνετα η Βόλφσμπουργκ, με ανατροπή η Λεβερκούζεν τους "νεοφώτιστους".

Η Ντόρτμουντ αντιμετώπιζε την ουραγό της βαθμολογίας, ωστόσο τα χρειάστηκε για να κάμει την αντίσταση και να επικρατήσει του Ανόβερο με 1-0. Δίχως τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αλλά με τον Χενρίχ Μεχιταριάν πάντα παρών τη φετινή σεζόν, πήραν σημαντική νίκη και για ψυχολογικούς

λόγους, πριν υποδεχθούν την Πόρτο για τη φάση των 32 του Europa League. Οι Βεστφαλοί είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν πολλές καλές ευκαιρίες στην εστία του Ρον Ρόμπερτ Τσίλερ.

Τη λύση έδωσε ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός, ο οποίος φέτος πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του. Με σουτ στο 57' έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και έφτασε τα 18 γκολ (έχει και 20 ασίστ) σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρώτο γκολ εκτός περιοχής της Μπορούσια και 53ο συνολικά δεν άλλαξε τα δεδομένα, αφού η ομάδα του Τόμας Τούχελ (που κράτησε τον πάγκο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο) συνέχισε να έχει τα "ηνία" και δεν κινδύνεψε με ισοφάριση.

Μετά από τρεις σερί αποτυχίες, η Βόλφσμπουργκ προετοιμάστηκε με τον καλύτερο τρόπο για την αναμέτρηση κόντρα στη Γάνδη που ακολουθεί για το Champions League, αφού επικράτησε 2-0 της Ίνγκολσταντ χωρίς μεγάλη κόπωση. Οι "λύκοι" φρόντισαν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι από νωρίς, με δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο, και στη συνέχεια να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για τη σπουδαία αναμέτρηση της φάσης των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένας πανέμορφος συνδυασμός του Ντάνιελ Καλιτζιούρι με τον Γιούλιαν Ντράξλερ έχρισε σκόρερ τον Γερμανό μεσοεπιθετικό στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ρόμπιν Κνόχε βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 2-0, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των παικτών του Ντίτερ Χέκινγκ στον αγωνιστικό χώρο. Οι "νεοφώτιστοι" δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έμειναν για όγδοο σερί εκτός έδρας παιχνίδι δίχως νίκη.

Μπορεί ο Χαβιέρ Ερνάντες να μην ήταν διαθέσιμος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ωστόσο η Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι με την Ντάρμσταντ και να πάρει τη νίκη με 2-1 στο "Μπέλενφαλτορ". Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, ωστόσο η υπεροχή δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι, με αμυντική φιλοσοφία, έψαχναν μία ευκαιρία για να τη μετατρέψουν σε γκολ και τη βρήκαν στο 28' με τον Σάντρο Βάγκνερ. Το 1-0 ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο δεν πτόησε τους παίκτες του Ρόγκερ Σμιντ που συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν το δικό τους τέρμα.

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου ήταν η επιλογή του Γερμανού προπονητή στην αναζήτηση της ανατροπής και από τα πόδια του Τούρκου μέσου άρχισε η ισοφάριση. Το φάουλ που εκτέλεσε στο 62' χτύπησε στο κεφάλι του συμπατριώτη του και αντιπάλου, Αϊτάτς Σούλου, και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 77', ο αναγεννημένος Γιούλιαν Μπραντ έκανε το 2-1 για τη Λεβερκούζεν, με τον Σμιντ να ρίχνει στη μάχη κατευθείαν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ώστε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να τα καταφέρνει.

Ντόρτμουντ - Ανόβερο 1-0 (57' Μεχιταριάν)

Βόλφσμπουργκ - Ίνγκολσταντ 2-0 (29' Ντράξλερ, 39' Κνόχε)

Στουτγκάρδη - Χέρτα 0-0 (51' Ντιε, 84' Κόστιτς)

Βέρντερ - Χόφενχαϊμ 1-1 (13' Τζιλμποτζί - 10' Κράμαριτς)

Ντάρμσταντ - Λεβερκούζεν 1-2 (28' Βάγκνερ - 62' αυτ. Σουλού, 77' Μπραντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα