Με 28 νέεις θέσεις ιατρών απαντά ο ΠτΔ στην κρίση της Υγείας

Στην άμεση προκήρυξη 28 νέων ιατρικών θέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες και κλινικές, προχωρά η Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για θέματα Υγείας και προς εκτόνωση της κρίσης στον κλάδο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουδίδης ανέφερε επιπλέον ότι για αύριο στις 8:30 συγκαλείται έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο προς επικύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν σήμερα και παραδέχτηκε ότι η πρόσληψη των 28 δεν λύνει το πρόβλημα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ασθενών, γεγονός που χαρακτήρισε

«σημαντικό» και ότι στο μέλλον οι ασθενείς θα εκπροσωπούνται σε σταθερή βάση σε ανάλογες συσκέψεις.

Κύριοι στόχοι της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας, αλλά και ο προγραμματισμός για επίλυση των δυσλειτουργιών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτό, είπε, θα επιτευχθεί με την πρόσληψη ειδικού εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα κληθεί να καταγράψει όλα τα δεδομένα, προκειμένου να επιτευχθεί στόχος.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, είπε, θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, προκειμένου από κοινού να καταλήξουν σ’ έναν οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Έτοιμη για διάλογο η ΠΑΣΥΚΙ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε για την άμεση πλήρωση των 28 θέσεων ιατρών, χωρίς ωστόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης να έχει κατατεθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Κούμας, κληθείς να εξηγήσει το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελία, ανέφερε ότι ίσως να υπάρξει δυσκολία από πρακτικής άποψης, θέτοντας έτσι θέμα επί των διαδικασιών.

Στόχος της ΠΑΣΥΚΙ, είπε, αλλά και του προσωπικού που εκπροσωπείται από αυτή, είναι η αποτροπή της φυγής των ασθενών από τα δημόσια νοσηλευτήρια προσθέτοντας ότι η συντεχνία θα συνδράμει προκειμένου να χτιστεί «ένα ΓεΣΥ προς όφελος των ασθενών, αλλά και του ιατρικού προσωπικού». Αν δεν εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, πρόσθεσε, η Δημόσια Υγεία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα