Mανιφέστο θανάτου από τον τζιχαντιστή δολοφόνο στη Γαλλία

"Παρέλυσε" η Γαλλία, μετά την δημοσίευση βίντεο από τον τζιχαντιστή που σκότωσε αστυνομικό διοικητή και τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το βιντεο, που ανέβασε ο τζιχαντιστής-δολοφόνος Λαροσί Αμπάλα, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, πριν αυτή "κατέβει" με εντολή των γαλλικών αρχών, είχε διάρκεια 13 λεπτών.

Ο δράστης,

έλεγε χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρω τι θα κάνω με το παιδί», το οποίο φαινόταν να κάθεται σε έναν καναπέ δίπλα του, ενώ απειλούσε πως το Euro 2016 «θα γίνει νεκροταφείο». Στο στόχαστρό του, ο δράστης, είχε αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους.

Επιπλέον, ανέβασε και φωτογραφίες των θυμάτων του αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν εικόνες από τη διπλή δολοφονία. Όταν, οι Δυνάμεις της RAID εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν τον 25χρονο δράστη, βρήκαν τη σύζυγο του αστυνομικού νεκρή, η οποία σχετιζόταν με την αστυνομία, καθώς εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα Μάντ-λα-Ζολί.

Λίγη ώρα αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq, όπως έκανε και όσον αφορά στο Ορλάντο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αστυνομικό και την οικογένειά του. «Πηγή ανέφερε στο πρακτορείο Amaq, ότι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Λε Μιρό και τη σύζυγό του», ανέφερε η ανακοίνωση.


Les vidéos de Larossi Abballa, alias Dr Food από LePoint

Keywords
Αναζητήσεις
γαλλια βιντεο θανατος αστυνομικου
Τυχαία Θέματα