Μάζης: Ο Ερντογάν μίλησε με σημειολογία κράτους για το ψευδοκράτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, ο οποίος μίλησε για την κάθοδο του Ερντογάν στα κατεχόμενα, αλλά και για τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων

Αρχικά ανέφερε ότι ο Ερντογάν μίλησε με σημειολογία κράτους. «Μίλησε για Κοινοβούλιο, Εθνικό Κήπο, για κυριαρχική ισότητα, ενώ άφησε να υπονοηθεί ότι θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της Αμμοχώστου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι επιτυχία

ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στην Αμμόχωστο με τις δυνάμεις του και τους εργολάβους του, ενώ μιλά για δημιουργία κρατικών υποδομών. «Θα δούμε και αύριο τι ακριβώς θα ειπωθεί».

Εξήγησε ότι η υπόθεση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και του παράνομου αεροδρομίου για drones στο Λευκόνοικο πρέπει να μας απασχολήσει. «Παρατηρώ ότι υποβόσκει ευφορία στην Κύπρο». 

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια πιεστική παρεμβολή της Ελλάδας ως εγγυήτρια δύναμη. «Ο όρος εγγυήτρια δύναμη έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια».
Ο κύριος Μάζης μίλησε και για τις κυρώσεις που θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία. «Εάν η Κύπρος επέβαλλε το βέτο της και επέμεναν Αθήνα-Λευκωσία στην επιβολή κυρώσεων, ο Ερντογάν θα βρισκόταν σήμερα στα Βαρώσια;»

Τέλος, μίλησε και για τα επεισόδια στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Διερωτήθηκε για την στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς που επιτέθηκαν σε εργαζόμενους του Συγκροτήματος και μάλιστα την παραμονή της έλευσης Ερντογάν στην Αμμόχωστο. «Ποια είναι τα μέτρα που λήφθηκαν για να προστατευτεί ο Όμιλος;»

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης: Βροντοφωνάζουν στον Ερντογάν «είμαστε Αμμόχωστος» (Ζωντανή εικόνα)

Keywords
Τυχαία Θέματα