Μαζεύουν εισηγήσεις και προβλήματα για τις εξετάσεις τετραμήνων οι οργ. γονείς

Ως προτεραιότητα θέτει τις εξετάσεις τετραμήνων, ζητώντας την άποψη και τις θέσεις από όλες τις Ομοσπονδίες γονέων με στόχο να ετοιμάσουν μια κοινή πρόταση αλλαγών, ο νέος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κος Διονυσίου, σημείωσε πως το πρώτο ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει την Συνομοσπονδία, θα είναι οι εξετάσεις τετραμήνων. «Η φιλοσοφία μας είναι ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα θα δημιουργήσουν ένα

σχολείο βιώσιμο, χωρίς διακρίσεις, πάντοτε με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών φορέων», είπε.

Πρόσθεσε πως, «με το τέλος των εξετάσεων α΄ τετραμήνου, ζητήσαμε από τα μέλη μας Παγκύπρια, να συλλέξουν πληροφορίες από γονείς και μαθητές, για τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ώστε να ετοιμάζουμε μια γενική πρόταση την οποία θα παρουσιάσουμε στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς. Σε εκπαιδευτικές οργανώσεις και μαθητές, ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού πιθανές αλλαγές, που θα βοηθήσουν κυρίως τους μαθητές, το β΄τετράμηνο».

Ερωτηθείς, εάν η πρόταση που είχε καταθέσει ο προηγούμενος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων (σ.σ. Κυριάκος Νικηφόρου), θα χρησιμοποιηθεί ως κοινή πρόταση ο κος Διονυσίου, είπε πως η πρόταση αυτή θα λειτουργήσει ως βάση. «Ήταν μια πρόταση που διαμορφώθηκε από το προηγούμενο συμβούλιο και παραδόθηκε στον απερχόμενο υπουργό Παιδείας. Υπάρχει πιθανότητα, να διαμορφωθεί».

Όσον αφορά την σημαντικότητα της σχέσης με τους εκπαιδευτικούς φορείς ώστε να λυθούν τα θέματα που προκύπτουν στον τομέα της Εκπαίδευσης, ο κος Διονυσίου, είπε πως, «θα έχουμε φυσικά αντίθετες απόψεις και πιθανόν να διαφωνήσουμε με εκπαιδευτικούς φορείς για ζητήματα. Δεν θα προκαλέσουμε αντιπαραθέσεις ή συγκρούσεις με εκπαιδευτικούς. Είμαστε συνοδοιπόροι και ελπίζουμε ως τέτοια να είναι και η συνεργασία μας. Ήδη δεχθήκαμε συγχαρητήρια επιστολή από συντεχνία των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ».

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την 16χρονη μαθήτρια που εντοπίστηκε κτυπημένη σε ξενοδοχείο στην Κακοπετριά, κατά τη διάρκεια της εκδρομής μαθητών, ο κος Διονυσίου είπε πως, πρόκειται για καταδικαστέο περιστατικό βίας.

«Είναι καταδικαστέα από εμάς κάθε μορφή βίας. Πρόκειται όμως για ακόμη ένα από τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων εκδρομών. Αυτά τα περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών στις εκδηλώσεις. Ως οργανωμένοι γονείς ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών για τους ενδεχόμενους κινδύνους, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα. Όπως για παράδειγμα ο έλεγχος ενοικίασης από ανήλικους, η χρήση οινοπνευματώδη ποτών και η είσοδος τους σε κέντρα διασκέδασης. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο την περίπτωση της Κακοπετριάς», εξήγησε ο κος Διονυσίου».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα