Αγιασμός, κορδέλλες και ένσφαιρα πυρά στο Παραλιμνί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια... έσφαιρη γιορτή με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 16η Δεκεμβρίου 2019 η Εθνική Φρουρά στα εγκαίνια του ριζικά αναδιαμορφωμένου Πεδίου Βολής Φανού στο Παραλμίνι, με τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη να δοκιμάζει εκ του πρηνηδόν τις επιδόσεις του στη βολή τυφεκίου και στις ριπές πολυβόλου, ενώ πλάι του, ο ήδη 87χρονος πρώην υπουργός και αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. Νίκος Κόσιης, να διαγωνίζεται με βολές τυφεκίου εκ του ορθίως με τον δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη.

Με σιμά πιο κάτω τα γαλανά νερά της θάλασσας του Πρωταρά και στα δεξιά - με καθαρό καιρό - η σκλαβωμένη

Αμμόχωστος κι η τουρκοκρατούμενη Καρπασία ως τον Απόστολο Ανδρέα μας...

Οικοδεσπότης ο επικεφαλής της αναδημιουργίας του Πεδίου Βολής, Διοικητής της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ε.Φ. ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομμάτης, στον οποίο (για την... ιστορία) όταν ήταν ταγματάρχης, πριν 18 χρόνια, ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΦ αείμνηστος αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης είχε αναθέσει το 2001 τη συγκρότητη της πρώτης Σκοπευτικής Ομάδας Γυναικών της Ε.Φ. από επίλεκτες εθελόντριες υπαξιωματικούς και η οποία διέπρεψε στους τότε διαγωνισμούς βολής ολόκληρης της Εθνικής Φρουράς.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου Πεδίου Βολής, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο Υπαρχηγός της Ε.Φ. αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου καθώς επίσης εθνοφύλακες και έφεδροι της περιοχής, με άλλους προσκεκλημένους.

Για το εγκαινιασθέν επίτευγμα ο ταξίαρχος Μαυρομμάτης, τόνισε την αποφασιστική συμβολή του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, την άψογη και ταχέως παραγωγική συνεργασία του Δημάρχου Παραλιμνίου, του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου και του Τμήματος Δασών καθώς και τις ικανότητες των συνεργατών του στην 7η Ταξιαρχία που δούλεψαν άοκνα μέρα και νύκτα, ακόμα και στις αργίες, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους σε χρόνο δύο περίπου μηνών. Χρειάστηκαν μέχρι και χίλια φορτηγά χώμα για την αναγκαία επιχωμάτωσή του, είπε...

Ακολούθησε ταχύτατα εναλασσόμενη διαδοχική επίδειξη χρήσης του Πεδίου Βολής σε βολές πολυβόλων τεθωρακισμένων Κάσκαβελ και Βαπ, βολές εκπαιδευτικών υποδιαμετρημάτων όλμων 120 χιλιοστών, ΠΑΟ 106 και RΡG 40 χλστ., βολές εποχούμενων σε λαν-ρόβερ και από σταθερό τρίποδα πολυβόλων MG-3, βολές τυφεκίων G-3 με σταθερά σκοπευτικά και με διόπτρες ελεύθερου σκοπευτή, οπλοπολυβόλων HK-11 και πιστολιών 7,62χλστ. που πραγματοποίησαν οι νεοσύλλεκτοι άνδρες και οι γυναίκες Συ.Οπ. των διαφόρων μονάδων της 7ης Ταξιαρχίας. Και στο τέλος... βολή και των ενδιαφερομένων παρευρισκομένων.

Ο Υπ.Αμ. Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος δεν έκρυβε την χαρά του για το επίτευγμα, απαντώντας σε ερώτηση, βεβαίωσε ότι σύντομα θα ξαναλειτουργήσει και το Πεδίο Βολής Ξυντούς αφού πλέον έχει επιτευχθεί η συνεννόηση με τις πέριξ διαμαρτυρόμενες κοινότητες της περιοχής.

Στο κόψιμο της κορδέλας Υπ.Αμ. Σάββας Αγγελίδης, Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητής 7ης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομμάτης

Και οι αρματίστριες ΣυΟπ στα τεθωρακισμένα Κάσκαβελ.

Ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομμάτης, με τέσσερεις από τις... Αμαζόνες του, όπως αποκαλεί υπερηφάνως τις νεαρές Συ.Οπ. της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ (ΠΖ)




Nίκος Κοσιης -Λάζαρος Μαύρος





Keywords
Τυχαία Θέματα