Μαρτυρία Αφρίν: Πώς είδα το πλιάτσικο.. «Λεηλατούν τα πάντα»

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018. Η τουρκική σημαία κυματίζει στην πόλη του Αφρίν.

Το πλιάτσικο στο οποίο επιδόθηκαν οι φιλότουρκοι Σύροι Αντάρτες ήταν επικών διαστάσεων. «Λεηλατούν τα πάντα· αγαθά, κατσίκες, ακόμη και περιστέρια.

Πολλά χρόνια καλύπτω πολέμους. Δυο τρεις πλιατσικολόγοι πάντα υπάρχουν, συμβαίνει. Στην αρχή δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Αλλά μετά είδα τη φούρια τους, ήθελαν να τα σηκώσουν όλα από την πόλη», λέει στο CNN ο Τούρκος φωτογράφος του Γαλλικού πρακτορείου Μπουλέντ Κιλίτς, περιγράφοντας ό,τι είδε και κατέγραψε με τον φακό

του.

Σε μια του φωτογραφία, ένας αντάρτης βγαίνει από μαγαζί που έχει μόλις λεηλατήσει, με μια αγκαλιά κονσέρβες· ένας άλλος, σε μια επόμενη, είναι στην καρότσα ενός ημιφορτηγού, με μια κατσίκα που έχει μόλις κλέψει· ένας τρίτος σέρνει μ’ ένα τρακτέρ μια καρότσα γεμάτη μηχανές.

Μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής, ο δρόμος προς το Αφρίν ήταν μποτιλιαρισμένος με αυτοκίνητα που έμπαιναν άδεια κι έβγαιναν καθισμένα από το βάρος.

Ήταν τέτοια η μανία των ανταρτών, που, όπως λέει ο Κιλίτς, έγραφαν με σπρέι το όνομα του τάγματός τους σε μαγαζιά που δεν είχαν μπορέσει να τ’ αδειάσουν με την πρώτη, για να κρατήσουν μακριά έτερους πλιατσικολόγους έως ότου επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν τη λεηλασία.

Πηγή: cnn.gr

AFP photograph who captured the chaotic scenes in #Afrin told that the looting was widespread &organized, hundreds of fighters was more focused on looting than celebrate victory,"They ar looting everything; goods, animals, goats, even pigeons," he said. https://t.co/ld7Lvh6HLJ pic.twitter.com/WJ4YG1BVzp

— Hansen (@LotusHansen) March 20, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα