«Μαρκάρει» την ΑΟΖ η Τουρκία – Καμιά ανησυχία για ΚΔ

Άμεση ήταν η απάντηση Λευκωσίας στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Άγκυρα με τη συνήθη πλέον της πρακτική εξέδωσε νέα NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές 40 και πλέον χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τα βορειανατολικά του Απ. Ανδρέα μέχρι τα δυτικά της Πάφου για την περίοδο 11 – 19 και 22 – 28 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες

του SigmaLive η νέα τουρκική προκλητικότητα δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αφού αποτελεί συνήθη πρακτική της Άγκυρας.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν στο SigmaLive ότι η νέα ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας δεν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τη ναυσιπλοΐα. Πρόκειται όπως συμπληρώνουν, για νέα ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας που αφορά μεν ευρεία περιοχή αλλά δεν συμπίπτει στο οικόπεδο 10. Η αντίδραση της Λευκωσίας σημειώνουν ίδιες πηγές γίνεται για να καλύψει τα οικόπεδα όπου προγραμματίζονται εργασίες από την ExxonMobil.

Η νέα τουρκική NAVTEX σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει οποιοδήποτε τεμάχιο του οικοπέδου ‘’10’’ στο οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έρευνες η αμερικανική εταιρεία ExxonMobiL.

Στη νέα τουρκική προκλητικότητα άμεση ήταν η απάντηση του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα με έκδοση αντιNAVTEX ενώ σε ισχύ βρίσκεται σχετική NAVTEX για ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών νοτιανατολικά του Κάβο Γκρέκο από τις 12 μέχρι τις 15 του Μάρτη και από τις 28 μέχρι τις 29 του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα