Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων: Ζητά απόφαση για στρατηγικά αποθέματα σιτηρών

Αμεση λήψη της πολιτικής απόφασης για δημιουργία Στρατηγικών Αποθεμάτων Σιτηρών για ανθρώπινη κατανάλωση, ζήτησε ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Κύπρου από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρο Ξενοφώντος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες, Τετάρτη.

Στη συνάντηση με θέμα τη διατήρηση Στρατηγικών Αποθεμάτων Σιτηρών για ανθρώπινη κατανάλωση, συμμετείχαν και Λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Κύπρου,

«ο Υπουργός Γεωργίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί πολιτική απόφαση για το σκοπό αυτό».

«Η συνάντηση περιορίστηκε για άλλη μια φορά σε διευκρινιστικές ερωτήσεις από πλευράς του Υπουργείου επί του πλαισίου της πρότασης που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος μας στις 30 Αυγούστου 2023. Από πλευράς Κυβέρνησης δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση κατά πόσο θα προχωρήσει η συζήτηση και πότε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος για άλλη μια φορά καλεί την Κυβέρνηση, «με γνώμονα την αποτελεσματική θωράκιση του κυπριακού κράτους σε περίπτωση κρίσης και αδυναμίας εξασφάλισης επαρκών ποσοτήτων σιτηρών, όπως προχωρήσει στην άμεση λήψη της πολιτικής απόφασης για δημιουργία Στρατηγικών Αποθεμάτων Σιτηρών για ανθρώπινη κατανάλωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα