Μακάρειο: Βρέφος με οξεία βρογχιολίτιδα σε ΜΕΘ–Αυξημένα περιστατικά πνευμονίας

Για τα αυξημένα κρούσματα COVID19 στα Δημοτικά, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής της Παιδιατρικής της κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία. 

Όπως ανέφερε, πρόκειται για γεγονός άκρως ανησυχητικό, σημειώνοντας πως ήδη σε άλλες χώρες άρχισαν να κλείνουν σχολεία

Ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού υπάρχει πρόβλημα, τόνισε, σημειώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις αλυσίδες μετάδοσης.

Για

να προλάβουμε τα χειρότερα κάναμε δραματική έκκληση για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, ώστε να υψώσουμε μεγαλύτερο τείχος προστασίας για τα μικρότερα παιδιά, είπε.  

Όπως ανέφερε, «θα αρχίσουμε να έχουμε πρόβλημα στα σχολεία και με όσους δεν έλαβαν την τρίτη δόση. 

Ο κ. Ηλία τόνισε παράλληλα πως υπάρχει έξαρση άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού ανάμεσα στα παιδιά, κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο για την εποχή. 

Την τελευταία εβδομάδα, είπε, είχαμε 3-4 εισαγωγές παιδιών με βαρύτατες πνευμονίες, ενώ παρατηρούνται περιστατικά με οξεία βρογχιολίτιδα σε βρέφη, με ένα μάλιστα να νοσηλεύεται στην Εντατική. 

Όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ο κ. Ηλία ανέφερε πως η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους επαγγελματίες υγείας, «για να μην έχουμε αυτά τα παρατράγουδα». 

Διαβάστε επίσης 

Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας με Ομάδα Ιχνηλάτησης για τα κρούσματα σε σχολεία

«Λουκέτο» και σε Δημοτικό στη Λευκωσία λόγω κρουσμάτων - Cluster από γενέθλια

Keywords
Τυχαία Θέματα