Υπουργός «Μοδιστρούλα» και έμφυλη ισότητα... τελειοφοίτων

Για την Ισότητα των Φύλων, που τώρα τελευταία την λένε και «έμφυλη ισότητα», πάρτε για παράδειγμα τον 63χρονο Υπουργό Παιδείας, τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου, παλαιόθεν φίλο μας.

Είπε προχθές και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο του «με βαθιά συναίσθηση της αποστολής του για προώθηση της έμφυλης ισότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με συνέπεια και προσήλωση, δίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του θέματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Τον άκουγαν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας της Γ΄ Λυκείου που θα αποφοιτήσουν τον προσεχή Ιούνιο από τα σχολεία

Μέσης Εκπαίδευσης και ήξεραν ότι τα περί Ισότητας ήταν και είναι ακόμα, κραυγαλέα κουτσουρεμένα.

Και γι’ αυτό ευθύνεται ΚΑΙ ο κ. Προδρόμου.

Ο οποίος πριν γίνει, από το 2018, μέλος της κυβέρνησης (πρώτα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και κατόπιν Υπουργός) είχε ήδη υπηρετήσει άλλα 13 συνολικά χρόνια Βουλευτής, μέλος της Νομοθετικής Εξουσίας.

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ διότι ουδέν έπραξε, ούτε ως Βουλευτής ούτε ως Υπουργός, για την νομοθετική εξάλειψη της ανισότητας των φύλων στο καίριο εκείνο ζήτημα που απασχολεί και τις κόρες και τους γιούδες που βρίσκονται φέτος στην τελευταία σχολική χρονιά και θ’ αποφοιτήσουν 18 χρόνων τον Ιούνιο και θα βιώσουν την κατά νόμον ανισότητα των φύλων και τον κατά νόμον υποβιβασμό των τελειόφοιτων μαθητριών σε «ασθενές φύλο» με υπέρτερο το «ισχυρό φύλο» των αγοριών συμμαθητών τους:

- Τα μεν 18χρονα αγόρια κρίνονται από την ισχύουσα νομοθεσία, λόγω φύλου, ως άξια και ικανά για να υπηρετήσουν την 14μηνη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά.

- Τα δε 18χρονα κορίτσια, πάντα λόγω φύλου, η ίδια η νομοθεσία του κράτους (στη Βουλή και στην Κυβέρνηση της οποίας βρίσκεται από το 1996 επί ένα τέταρτο του αιώνα και ο κ. Προδρόμου) τα κρίνει ανάξια και ανίκανα να υπηρετήσουν όπως οι ομήλικοι συμμαθητές τους στην ΕΦ.

- Αυτήν την ανισότητα και λόγω φύλου προσβλητικά δυσμενή μεταχείριση, από το κράτος, βιώνουν οι 18 χρονες Γυναίκες.

- Από την άλλη, οι 18χρονοι άνδρες, κατατασσόμενοι υποχρεωτικά στην ΕΦ, αισθάνονται μια διαφορετικού περιεχομένου δυσμενή λόγω φύλου μεταχείριση. Επειδή κατά 14 μήνες οι δικές τους συμμαθήτριες θα προηγούνται στις πανεπιστημιακές τους σπουδές και στη γρηγορότερη επαγγελματική τους αποκατάσταση.

ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ανισότητα των φύλων για εντελώς παρωχημένους και ήδη αποδεδειγμένα γελοίους και ανόητους λόγους:

- Η ανοησία και η γελοιότητα των οποίων αποδεικνύεται πλέον πανηγυρικά από το γεγονός ότι: Το ίδιο κράτος, η ίδια Κυβέρνηση και Βουλή, με άλλη νομοθεσία της, κρίνει τις Γυναίκες ισάξιες και εξίσου ικανές με τους Άνδρες για να διεκδικούν έκαστος και εκάστη, με τα προσωπικά τους προσόντα και τις ατομικές τους επιδόσεις, μια θέση 10χρονης στρατιωτικής υπηρεσίας ως ΣΥΟΠ, Συμβασιούχες Οπλίτισσες και Συμβασιούχοι Οπλίτες στην ΕΦ.

- Όπως, επίσης, με έμφυλη ισότητα, διεκδικούν θέση στις ανώτατες στρατιωτικές παραγωγικές σχολές των Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, για να γίνουν μόνιμες και μόνιμοι αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Προδρόμου της 1976Β ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών) είχε υπηρετήσει 26μηνη θητεία στην ΕΦ ως ΔΕΑ και ως Ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων («Μοδιστρούλα» το χαρακτηριστικό υποκοριστικό των Διαβιβαστών) στην 2α ΣΔΙ στα Πλατάνια και στο 45 Τάγμα Διαβιβάσεων στη Λευκωσία. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά, από τότε, ότι οι ομήλικες συμμαθήτριες του, ήσαν γενικά εξίσου άξιες και ικανές να υπηρετήσουν με την ίδια επάρκεια, μαζί του, ως «Μοδιστρούλες»...

Keywords
Τυχαία Θέματα