Μ. Κουρουπή: Αναμένεται μείωση των επιβατικών πτήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε η Ανώτερη Διευθύντρια επικοινωνίας Hermes Airports, Μαρία Κουρουπή, η οποία αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα αεροδρόμια, ενώ μίλησε και την επιβατική κίνηση.

Ενισχύονται τα μέτρα στα αεροδρόμια μετά τις εικόνες συνωστισμού

Αρχικά ανέφερε ότι από την ημέρα που άνοιξαν τα αεροδρόμια εφαρμόστηκαν διάφορες διαδικασίες και πρωτόκολλα που λειτουργήσαν πολύ καλά. Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διήμερο και με την εισαγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου στην κατηγορία Β παρατηρήθηκαν

κάποια προβλήματα.

Τόνισε ότι σήμερα και με βάση τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην σύσκεψη που έγινε έχουν αλλάξει κάποιες διαδικασίες και έχει προστεθεί προσωπικό στο διαβατηριακό έλεγχο. «Θα βοηθήσει έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα τα οποία παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα αποτελούν ενδυνάμωση των υφιστάμενων μαζί με κάποια διαφοροποίηση λόγω της αύξησης των πτήσεων.

«Ο κόσμος θα αποβιβάζεται τμηματικά και ανάλογα με την κατηγορία της χώρα όπου προέρχεται. Επίσης προσωπικό του Υπουργείου Υγείας θα πήγαινε στο χώρο αποβίβασης για να γίνεται ο έλεγχος».

Διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας από όλους θωρακίζει καλά τα αεροδρόμια και δημιουργεί και το αίσθημα σιγουριάς που πρέπει να έχει το ταξιδιωτικό κοινό.
Η κυρία Κουρουπή αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μειώσεων των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρίες. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες και ανάλογα με την ζήτηση οι εταιρίες θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματα τους, ενώ ερωτήθηκε αν θα περιορίσουν τα προγράμματα τους απαντώντας θετικά.

«Τον Ιούλιο το ποσοστό πτήσεων από και προς τη Ελλάδα ήταν κοντά στο 35% της συνολικής κίνησης. Με βάση τα δεδομένα της ζήτησης πιστεύω ότι θα δούμε χαμηλότερο ποσοστό, ελπίζοντας να είναι παροδικό».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Αναστέλλει τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο η Cyprus Airways

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουρουπή, Αναμένεται, ΒΙΝΤΕΟ,kouroupi, anamenetai, vinteo