Δρ Πάνος:Πιθανόν να βρισκόμαστε στο 2ο κύμα-Να το σκεφτούν όσοι θα ταξιδέψουν

Την άποψη ότι πιθανόν βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Γιώργος Πάνος, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα».


Συγκεκριμένα, ο Δρ Πάνος είπε πως σύμφωνα με τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην χώρα, βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα.

Διαβάστε: Πέντε νέα κρούσματα-Δύο στη Λεμεσό, το ένα σε υπεραγορά

«Το δεύτερο, το τρίτο κύμα, δεν

απαιτείται να  έχει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων για να ονομαστεί δεύτερο κύμα. Υπάρχει μια διαφορά από την προηγούμενη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, ωστόσο οι επόμενες δέκα μέρες θα καταδείξουν εάν πρόκειται για μικρό, μέτριο ή μεγάλο κύμα», εξήγησε.

Ο Δρ Πάνος είπε πως εάν  οι έλεγχοι, τα μέτρα και οι ιχνηλατήσεις διεκπεραιωθούν άμεσα, όπως γίνεται, θα περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τοπικά ή συνολικά η περίπτωση της Λεμεσού, ο Δρ Πάνος είπε πως «η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί, που σημαίνει πως εάν χρειαστεί να παρθούν κάποια μέτρα τοπικά, θα πρέπει να αφορούν μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει, όμως, λόγω της μικρής έκτασης του νησιού, να ληφθούν καθολικά μέτρα. Μία σύντομη μικρή λήψη μέτρων θα πρέπει να γίνεται καθολικά».

Διαβάστε: Μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών μετά τον υποβιβασμό της Ελλάδας στην Κατηγορία Β΄

Όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Δρ Πάνος είπε πως άτομα που έχουν σχεδιάσει να κάνουν διακοπές σε χώρες όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά και να κάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα