Μ. Καμμάς: Κλειδί η σταθερότητα

Κεφαλαιώδους σημασίας κρίνει τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής και της δημοσιονομικής σταθερότητας, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών. Σχολιάζοντας τα όσα τεκταίνονται στο μέτωπο της αναχαίτισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, στο οικονομικό ένθετο Economy Today στο Σίγμα, ο Δρ Μιχάλης Καμμάς σημείωσε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε αύξηση των πτωχεύσεων, να μην αυξηθεί η ανεργία και να διατηρηθεί

η παραγωγικότητα στην οικονομία. Πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με ψυχραιμία και σύνεση, συνεννόηση, διάλογο μπορούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις και τις τομές, ούτως ώστε με συνεργασία να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση με το πιο χαμηλό δυνατό κόστος».

Απορρίπτει τις επικρίσεις για καθυστέρηση από τις τράπεζες στην λήψη μέτρων στήριξης, καθώς, όπως λέγει, «από την πρώτη στιγμή, που ξεκίνησε η πανδημία, η οποία είναι κρίση στον τομέα της υγείας και επηρεάζει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, οι τράπεζες ξεκίνησαν και δούλευαν διάφορα μέτρα. Εκείνο το οποίο κάναμε ως τραπεζικό σύστημα είναι ότι είχαμε κρατήσει μια στάση αναμονής μέχρι να διευκρινιστούν διάφορες παράμετροι, οι οποίες προέκυψαν από τις εποπτικές Αρχές». Προτάσσει, μεταξύ άλλων, τις 40.000 αιτήσεις δανειοληπτών για αναστολή καταβολής δόσεων, την ρύθμιση για τον ανατοκισμό και τα μέτρα που ανακοινώνουν οι τράπεζες χωριστά.  Παρακάτω σημειώνει ότι, «όπως είπε και ο CEO της CitiBank, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους πελάτες μας και εδώ υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο να αποφύγουμε τον κίνδυνο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Άπαντες, σημειώνει, ακόμη μαθαίνουν από την κρίση του κορωνοϊού εξού και αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις τους για το βάθος, αλλά και την χρονική διάρκεια της πρωτοφανούς κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Οι «στρατηγοί των 18:00» που ενημερώνουν τους πολίτες για τον κορωνοϊό (pics)

ΓΕ: Νόμιμες οι αποκοπές του δημοσίου, δημιουργεί προηγούμενο η απόφαση Ανωτάτου

Το μυστήριο της Βορείου Κορέας με «0 κρούσματα» κορωνοϊού

Ανώτατο για Δημόσιο:Επιτυχία στις εφέσεις της Δημοκρατίας-Νόμιμες οι αποκοπές

Έρευνα:Ασθενείς με ήπια συμπτώματα αναρρώνουν και δεν έχουν αντισώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα