Λυκόπουλο μούμια ηλικίας 57 000 χρονών καλυμμένο με γούνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η ζωή τou ήταν σύντομη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έζησε για περίπου έξι ή επτά εβδομάδες στο υπόγειο κρησφύγετο, πριν καταρρεύσει γύρω τoy. Αυτή η τραγωδία και το μόνιμο πάγωμα που διατήρησαν το σώμα του είναι οι λόγοι που γνωρίζουμε για την ύπαρξη αυτού του κουταβιού λύκου περίπου 57.000 χρόνια αργότερα. Ο Zhùr, ή «λύκος» στη γλώσσα Hän, είναι το αντικείμενο μιας εργασίας που δημοσιεύθηκεστο Running Biology.

Η συντήρησή του είναι εξαιρετική: από τις λεπτομέρειες του προσώπου και των χειλιών  μέχρι τα μικροσκοπικά νύχια

σε κάθε πόδι και τη γλυκιά γούνα τμε τζίντζερ. Σε αντίθεση με τα απαλά οστά, το αφράτο σώμα του  λυκοπουλου μας δίνει μια εντυπωσιακά ζωντανή ματιά σε ένα ζώο που συνυπήρχε με μάλλινα μαμούθ και άλλα πλάσματα που έκτοτε εξαφανίστηκαν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της ακούσιας ανασκαφής του, είναι αξιοσημείωτο ότι απλά και μόνο βρέθηκε . Την ανακάλυψη έκανε ο Neil Loveless, ο ένας ανθρακωρύχος τέταρτης γενιάς.

Ο Meachen, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Des Moines και επικεφαλής συγγραφέας της νέας εργασίας, έχει σημαντική εμπειρία σε αρπακτικά Pleistocene, όπως λύκοι και γάτες. Περιέγραψε τα ευρήματά τους σε μια εικονική παρουσίαση στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Παλαιοντολογίας των Σπονδυλωτών. Πέρα από τα βλέφαρα, το δέρμα και τη γούνα, τα γεννητικά όργανα και τα έντερα του Zhùr παραμένουν ανέπαφα, καθιστώντας την την παλαιότερη, πληρέστερη μούμια  λύκου κουτάβι που έχει βρεθεί ποτέ..

Keywords
Τυχαία Θέματα