Λ.Παπαγιάννης: Οι λόγοι που προωθούμε πρόταση για απαγόρευση της μαντήλας

Για την απόφαση του ΕΛΑΜ να προωθήσει πρόταση νόμου με στόχο την απαγόρευση της μαντήλας από δημόσιους χώρους και δημόσια εκπαιδευτήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο βουλευτής Λίνος Παπαγιάννης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρχε η πρόθεση να γίνει κάτι παρόμοιο εδώ και αρκετό καιρό και με αφορμή το τελευταίο συμβάν σε σχολείο, θεωρήσαμε απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση».

Εξηγώντας τους λόγους, δήλωσε ότι η κατάθεση της πρότασης έγινε «πρωτίστως για να αποτρέψουμε τις οποιοσδήποτε

διαμάχες θα προκύψουν γι αυτούς τους λόγους, επειδή υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά στα δικά μας θρησκευτικά σύμβολα με τα υπόλοιπα. Επίσης, για να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες της απουσίας της οποιασδήποτε προσπάθειας να διαφυλάξουμε τη δημόσια ασφάλεια».

Συμπλήρωσε ότι «η ισλαμιστική τρομοκρατία στην Ευρώπη είναι αρκετά αυξημένη και αρκετά επικίνδυνο».

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις ότι δεν δέχονται τη διαφορετικότητα εδώ στην Κύπρο, απάντησε ότι «το παράδοξο με αυτές τις δηλώσεις είναι ότι η ίδια η μαντήλα ή η μπούρκα υποδηλώνει ότι είναι κατώτερο ον στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ευρώπη, όπου οι γυναίκες δεν θέλουν να φορούν και εξαναγκάζονται να το κάνουν, δηλαδή όσοι θα μας κατηγορούν γι αυτό στην ουσία θα φάσκουν και θα αντιφάσκουν».

Επανέλαβε ότι πρόθεση του ΕΛΑΜ είναι «να δούμε λίγο πέρα από το δάκτυλό μας. Έχουμε ακούσει περιστατικά με επιθέσεις, θα είναι και προληπτική αυτή η κίνηση. Όταν ο άλλος έχει καλυμμένο το πρόσωπο του ειδικά σε δημόσιους χώρους, τότε είναι ένα βήμα για να αποτρέψουμε αυτή την απειλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα